Dodelјena velika povelјa Zelena planeta

Povodom dana planete Zemlјe Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije je 19. aprila, u specijalnom rezervatu prirode Zasavica uručilo Veliku povelјu Zelena planeta Mihajlu Stankoviću, saradniku – istraživaču u rezervatu Zasavica za dugogodišnji uspešan naučno istraživački rad ne samo u Zasavici već u celom regionu. Mihajlo Stanković je do sada objavio više od sto naučnih i stručnih radova, više knjiga o flori i fauni Zasavice, pronašao je i registrovao  veći broj bilјnih i životinjskih vrsta za koje se mislilo da su nestale ili se nalaze pred iščezavanjem. Takođe je formirao zbirku herbarskog materijala, stena, minerala, stručnu biblioteku, učestvovao je na većem broju seminara, simpoziuma i pružao nesebičnu pomoć  u istraživanjima drugih zaštićenih područja. To je samo deo aktivnosti ovog neumornog i vrednog čoveka, istakao je predsednik žirija Branislav Marinkov.

Velika povelјa Zelena planeta uručena Mihajlu Stankoviću, saradniku – istraživaču u rezervatu Zasavica

Veliku povelјu „Zelena planeta“ ovogodišnjem dobitniku uručio je predsednik Društva stručnjaka ekoloških nauka Srbije Predrag Ćurčić.

Drugi ovogodišnji dobitnik je: Pripremna predškolska grupa „Pčelica“ iz Šetonja, za višegodišnji uspešan ekološko pedagoški rad sa najmlađim generacijama i formiranju generacija svesnih značaja očuvanja i zaštite životne sredine.

Priznanje će im biti uručeno u njihovoj predškolskoj ustanovi, uz prisustvo  dece, roditelјa i vaspitača u subotu 26. aprila, u predškolskoj ustanovi u Šetonju.

You may also like...