„Eko kamp Peščara“

Udruženje građana „Deliblatika“ iz Pančeva je tokom jeseni 2015. godine, realizovalo Projekat „Eko kamp Peščara“, sufinansiran dotacijom Grada Pančeva nevladinim organizacijama.

Eko kamp Peščara

U Pripremnoj fazi Projekta izvedeni su kontakti sa rukovodiocima, nastavnim osobljem i učenicima osnovnih i srednjih škola, predstavnicima sportskih klubova i ustanova, tokom kojih je izvršena koncepcija predavanja i kreacija eko kampa.

U završnoj fazi Projekta „Eko kamp Peščara“ realizovano je 17 interaktivnih predavanja o Specijalnom rezervatu prirode „Deliblatska peščara“, 9 projekcija filma “Život u Deliblatskoj peščari“ i 5 prikaza organizovanja eko kampa za učenike: osnovnih škola „Jovan Jovanović – Zmaj“ iz Pančeva, „Žarko Zrenjanin“ iz Kačareva, „Aktivnosti Projekta „Eko kamp Peščara“ Sava Maksimović“ iz Mramorka, „Bora Radić“ iz Bavaništa, „Žarko Zrenjanin“ iz Vlajkovca i srednje Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ iz Pančeva.

Terenskim aktivnostima prisustvovali su stručnjaci Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Pančeva, planinarskog društva „Jelenak“ i fitnes kluba „Bi Fit“ iz Pančeva, Doma kulture i Domaćinstva „Vojnov“ iz Dolova, kao i Doma za LOMR „Srce u jabuci“ iz Jabuke.

Aktivnosti Projekta „Eko kamp Peščara“ realizovalo je i u njemu učestvovalo oko 600 osoba, a propratili su ih elektronski mediji.

Naknadni uticaji ogledaju se u mogućnosti nastavka Projekta u drugim osnovnim školama i organizaciji obrazovnih jednodnevnih izleta u Deliblatsku peščaru, radi boravka u prirodi i očuvanja zaštićenih područja okoline grada Pančeva.

 Autor:  Udruženje „Deliblatika“

Izvor; Internet magazin “Zeleni minuti”

You may also like...