EKO KAMPANJA – STOP TROVANJU PTICA GRABLJIVICA!

 

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode Marko Tucakov ornitolog i stručni saradnik Pokrajinskog zavoda, održao je eko- kampanja koju sprovodi Pokrajinski zavodpredavanje na temu: Stop trovanju ptica grabljivica. Ovo je sastavni deo istoimene eko- kampanje koju sprovodi Pokrajinski zavod, a koja je sufinansirana od strane Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Grada Novog Sada.

U okviru predavanja predstavljeni su i poster, letak i eko-spot „Stop trovanju ptica grabljivica“ u izdanju Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

Stop trovanju ptica grabljivicaZloupotreba pesticida u velikoj meri desetkuje faunu, i to ne samo onu koja se u polјoprivredno-proizvodnom smislu smatra štetnom, već i strogo zaštićene vrste, pa i neke svetske retkosti.  Predavanje je dalo odgovore na pitanja: Kako se boriti protiv zloupotrebe pesticida u prirodi?, Kako i sa kime raditi da se ona zaustavi? Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, ustanova koja je zakonski staralac strogo zaštićenih vrsta u Vojvodini, ovom kampanjom daje odgovor na ova i druga pitanja o uticaju polјoprivrednih otrova na živi svet.

Više o tome zainteresovani mogu pogledati na sajtu Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode www.pzzp.rs

You may also like...