GE i Microsoft prave partnerstvo preko Predix platforme

General Electric i Microsoft su najavili dublje partnerstvo u vezi sa GE-ovom industrijskom internet platformom Predix i Microsoftovom platformom Azure cloud.

GE digital power plant for steam

  • Sporazum proširuje integraciju Microsoftovog cloud softvera sa GE predix aplikacijama – rekao je Bill Ruh, izvršni direktor kompanije GE Digital, za Reuters.

Predix je softverska platforma koju je razvila GE , a koja povezuje industrijsku opremu, kao što su elektrane sa računarima koko bi mogli da predvide kvarove i smanje operativne troškove. Softver je u centru GE-ovih napora da se pretvore u “digitalnu industrijsku” kompaniju.

Partnerstvo, koje će danas biti objavljeno od strane GE-ovog generalnog direktora John Flannery i Satya Nadella izvršnog direktora kompanije Microsoft, dolazi nekoliko dana nakon što je GE najavio partnerstvo sa kompanijom Apple.

Apple i GE su radili zajedno kako bi pronašli alat za programere aplikacija, da lakše povežu Appleov i OS operativni sistem sa Predix-om.

Softver Predik povezuje industrijske mašine opremljene senzorom poput vetroagregata do data centara, tako da se mogu analizirati tokovi informacija sa mašina, kako bi se predvidele greške i učinili da mašine rade efikasnije.

GE očekuje da će softver pomoći da se generiše 12 milijardi dolara prihoda od digitalizacije do 2020. godine, iako je ove godine, dok su se problemi sa sistemom razrađivali, došlo do kašnjenja u ovom procesu.

  • Zajednički napor sa Microsoftom će na početku da se fokusira na naftne, gasne i rudarske kompanije, ali bi takođe bio primenljiv i za druge kompanije koje koriste Microsoft softver, što uključuje ogromnu većinu industrijskih kompanija – dodao je Ruh, ali je odbio da pruži detaljne informacije.

Diarmaid Williams

Izvor: Power Engineering International – PEI

You may also like...