Izbor za najlepše dvorište u Vlakči

Fontana u Vlakči

Gradska turistička organizacija Kragujevac i meštani sela Vlakča i ove godine su već tradicionalno organizovali manifestaciju pod nazivom ’’Otvorena dvorišta’’. Oko pedesetak domaćinstava samo iz Vlakče prijavilo se da učestvuje u takmičenju za najuređenija dvorišta, koja će ocenjivati žiri u nekoliko kategorija.

Ružičnjak u Vlakči

Broj učesnika u manifestaciji ’’Dani otvorenih dvorišta’’ koja se u Vlakči organizuje već četvrti put, pokazala je da se povećala svest kod građana koliko je važno brinuti o lepoti svoje okoline. Sa ocenjivanjem dvorišta već se krenulo, a nakon trodnevnog obilaska članova žirija, 13. juna će komisija proglasiti najlepša dvorišta i dodeliti nagrade njihovim vlasnicima. Učešće u takmičenju uzelo je sedam opština.

Dragica Atanasijadis

  • U svakoj opštini smo birali tri najlepša dvorišta, koja će da konkurišu za najlepše u regionu, a – prema rečima Dragice Atanasijadis, menadžera Gradske turističke organizacije takmičiće se u četiri kategorije za najlepše dvorište, etno dvorište, park i najzanimljiviji detalj.

Da je zaista malo potrebno za ulepšavanje okoline dokaz je i Vlakča, lepo i živopisno podrudničko selo, koje osim izvanredne prirode krase i uređena seoska dvorišta. Zato i ne čudi što sve više razmišljaju o seoskom turizmu.

Dragoljub Švabić

  • Ove godine smo povećali broj učesnika, ali mi želimo da ovu ideju iskoristimo da promovišemo seoski turizam u Vlakči – rekao je Dragoljub Švabić, organizator manifestacije jer sama ova akcija omogućiće da naši meštani ponude gostima svoje proizvode i na taj način ostvare dopunsku zaradu. Mi već imamo prvo domaćinstvo koje je registrovano za tu delatnost, a mi se nadamo da će Vlakča jednog dana da postane ekskluzivna turistička destinacija.

kolo u dvorištu

U Vlakči će 13. juna biti uručene nagrade za najlepše dvorište. Predstavnici vazduhoplovstva i Zavičajno udruženje Mihajlo Petrović, dodeliće posebno priznanje počasnog građanina zaslužnima za afirmisanje ovog sela.

Fotografije iz Vlakče: Zoran Petrović

You may also like...