• Uncategorized

Izložba Plava planeta po dvanaesti put

Povodom Dana planete Zemlje, izložba dečjih likovnih radova na temu ekologije pod nazivom ’’Plava planeta’’, tradicionalno se već 12 godina organizuje u Politehničkoj školi. Na konkursu za izložbu likovnih radova pristiglo je preko 500 radova dece predškolskog uzrasta, osnovaca i srednjoškolaca iz cele Šumadije. Ovom prilikom dodeljena su priznanja najuspešnijim učenicima, a pristigli radovi su ocenjeni kao kvalitetni pa je žiriju bilo teško da se opredeli za pobednike. Tako su osim planiranih 12 nagrada dodeljene i nagrade za skulpture od recikliranog materijala čija je tema bila životinjsko carstvo. Izložbu su otvorila deca iz vrtića Ciciban i školice za učenje engleskog jezika i vrtić Vrabac.

  • Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj ima širok dijapazon edukacija, način na koji mi pokušavamo da taj ekološki Milan Gabari†ć rukovodilac CEOOR-asadržaj i održivi razvoj primenimo, da podignemo ekološku svest kod dece. Imamo vršnjačke fotografije, radionice, radio emisije, različite projekte, ali na samom početku ova izložba je imala za cilj da pokaže koliko su deca svesna tih ekoloških problema – istakao je Milan Gabarić rukovodilaca CEOOR-a.

Organizator izložbe je bio Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, a realizaciju izložbe pomogli su nevladine organizacije Kec, Prijatelji planete zatim Ministarstvo prosvete školska uprava Kragujevac i grad Kragujevac koji je obezbedio nagrade za učesnike. Ovom prilikom održana je i promocija izviđačkog pokreta.

You may also like...