Javni radovi u Šumadiji

U Kragujevcu i šest šumadijskih opština 15 projekata javnih radova, među kojima je i šest ekoloških, biće finansirano sredstvima države. Za sve projekte javnih radova u Kragujevcu izdvojeno je više od 14 miliona dinara. Sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje na tim poslovima biće angažovano 236 osoba.

sredjivanje-siblja

U okviru javnih radova za područje Kragujevca i šest Šumadijskih opština odobreno je šest ekoloških projekata, tri u Kragujevcu i po jedan u Kniću, Batočini i Topoli. Na ekološkim projektima biće angažovano 78 –oro nezaposlenih, a biće izdvojeno preko 10 miliona dinara. U Kniću će se u ovoj godini raditi na čišćenju Gružanskog jezera i uređenju prilaznih puteva. Javno komunalno preduzeće 7. juli iz Batočine, radiće na uređenju prostora, čišćenju određenih deponija i puteva. U toku su radovi na uređenju jezera Šumarice, odnosno izgradnje trim staze.

kosenje

  • Svi javni radovi su krenuli i trajaće kraće nego prošle godine, a svaka druga opština u Šumadijskom okrugu ima ekološke projekte koji će doprineti ulepšavanju prostora – ističe Ljiljana Petrović, direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Zanimljiv je projekat Zastave inpro, koji će biti drugačiji od standardnih iz oblasti zaštite životne sredine. Radi se o izradi kontejnera i metalnih korpi koje bi trebalo da se postave u

    gradu – dodaje Petrovićka.

Na projektima javnih radova u Kragujevcu biće angažovano 129 lica, a radovi će biti završeni do kraja godine. I ove godine kada je reč o zaštiti životne sredine angažovaće se diplomirani ekolozi.

You may also like...