Kampanja „Prirodno iz Srbije“

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Saša Dragin je zajedno sa saradnicima, 27. septembra 2010. godine održao konferenciju za medije povodom početka kampanje Ministarstva „Prirodno iz Srbije“. Konferenciji su prisustvovali i predsednici Asocijacije „Serbia Organica“ Nada Mišković i udruženja Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović.

ministar-sasa-dragin

  • Kampanja je nacionalnog karaktera i ima za cilj da,promoviše male poljoprivredne proizvođače ali i da, najširoj javnosti odnosno,krajnjim potrošačima proizvoda, ponudi informacije o najbitnijim temama kada je u pitanju hrana – o njenom kvalitetu i bezbednosti – rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Saša Dragin.

Podsetimo, da je Ministarstvo poljoprivrede donelo čak 31 zakon, a među njima i Zakon o bezbednosti hrane i organskoj proizvodnji, kao i 150 podzakonskih akata iz oblasti poljoprivrede koji predstavljaju usklađivanje sa evropskim standardima i regulativom, što je naišlo na podršku EU.

  • Uloga i zadatak Ministarstva, kaoi svih zaposlenih u njemu,jeste da pruže pomoć i podršku svima koji žive od poljoprivrede i koji se na pravi način bave svojim poslom, da bi i u buduće tako nastavilii tako omogućilisvim građanima da sa zadovoljstvom koriste kvalitetne prirodne proizvode sa našeg područja – dodao je Dragin.

Kampanja će obuhvatiti 12 okruga Srbije i vodiće se u periodu od godinu dana, a početak se očekuje 30.09.2010. u Smederevu.

You may also like...