Letnji kamp ”U ime detinjstva”

U kragujevačkom Velikom parku u poslednje tri godine osnovci imaju priliku da uče, bave se sportom, druže i provedu nezaboravni deo letnjeg raspusta u gradu

U kragujevačkom Velikom parku u poslednje tri godine osnovci imaju priliku da uče, bave se sportom, druže i provedu nezaboravni deo letnjeg raspusta u gradu. I ove godine, od 19. do 30. avgusta, mališani su boravili u letnjem kampu ”U ime detinjstva”. Udruženje mladih entuzijasta je 2011. godine pokrenulo letnji kamp, kako bi podstaklo različita interesovanja kod osnovaca. Prepodnevni časovi ovogodišnjeg kampa rezervisani su za kreativne radionice, a program zabavnog karaktera i igre bez granica bili su organizovani u popodnevnim časovima. Sve u cilju da podstaknu druženje i dobru zabavu.

 ove godine, od 19. do 30. avgusta, mališani su boravili u letnjem kampu ''U ime detinjstva''

  • Projekat je realizovan sa ciljem da kod dece podstakne njihova interesovanja, otkriju nova kao i talente, i da što više vremena provedu u prirodi, a i da se više druže. Ono što deca dobijaju nije visoko školovanje, ni prijatelje do kraja života, ali imaju deset dana neverovatne kreativnosti, zadovoljstva i slobode, koja se ne sreće svakodnevno – rekla je Nina Uraković, PR Udružena.

Mališani su mogli da učestvuju u muzičkoj školi, pozorištancetu, školi crtanja, putu oko sveta, ali zahvaljući Centru za strane jezika ”Patuljak” i u školicama engleskog i španskog jezika.

Marijana Matić, Centar za strane jezike ''Patuljak''.

  • Ono što je interesantno je da deca na zabavan način, a to ne mogu da urade u učionici, saznaju, podsete ali i da nauče neke nove reči i to odnesu u novu školsku godinu. Cilj nam je da se pre svega druže, što deci nedostaje, i tako ih odvučemo od računara i socijalnih mreža koje definitivno nisu za ovaj uzrast, a odvaja ih od normalnog razvoja – istakla je Marijana Matić, Centar za strane jezike ”Patuljak”.

Organizovanjem društveno odgovornih aktivnosti Udruženje mladih entuzijasta, pokušava da skrene pažnju na probleme u gradu, ali i da pokrene mlade ljude i kompanije da aktivno rade na njihovom rešavanju. Svoj uticaj na društvo udruženje trenutno kanališe kroz projekte Eco street party, i Balkan youth forum. Projekat ”U ime detinjstva”, realizovao se sredstvima Grada.

httpv://youtu.be/H1z0JqCTmZQ

You may also like...