Na Sajmu turizma predstavljena zaštićena prirodna dobra u Srbiji

Na 38. Beogradskom sajmu turizma, najvećoj turističkoj manifestaciju u zemlji i regionu Jugoistočne Evrope, održanom u periodu od 18. do 21. februara 2016. godine, predstavljene su mogućnosti za aktivan odmor, obilazak i uživanje u prirodi u zaštićenim područjima kroz programe eko turizma.

Turističke programe i mogućnosti za boravak u zaštićenim područjima promovisali su njihovi upravljači učešćem na štandovima u okviru kojih su se predstavljale turističke organizacije opština na čijoj se teritorji nalaze, kao i na samostalnim štandovima.

Posetioci sajma imali su priliku da dobiju informacije o aktuelnoj turističkoj ponudi, mogućnostima smeštaja i sadržaju boravka u zaštićenim područjima od nacionalnih parkova (Tara, Đerdap, Kopaonik, Fruška gora), specijalnih rezervata prirode (Uvac, Peštersko polje, Zasavica, Kraljevac) do spomenika prirode kao što je Resavka pećina.

Ovogodišnjim predstavljanjem zaštićenih područja na Sajmu turizma postignut je značajan napredak u postizanju jednog od glavnih ciljeva ove manifestacije – promocija potencijala i prirodnih resursa, prirodnog i kulturnog bogatstva, primamljivih turističkih destinacija sa bogatim i raznovrsnim sadržajem za odmor, zabavu, sport, rekreaciju i avanturu u Srbiji.

Istovremeno predstavljene potencijala za razvoj ekoturističke ponude u zaštićenim područjima brojnim agencijama i tur operaterima iz 55 zemalja sveta koji su učestvovali na ovogodišnjem Sajmu turizma, otovrilo je šansu za nova partnerstva u njihovoj realizaciji i razvoju.

Izvor: Zavod za zaštitu prirode Srbije

You may also like...