Nagrada RB ”Kolubara” zaštitu životne sredine

RB Kolubara dobitnik je regionalne nagrade ''EKO biznis partner 2012'' za oblast ekologije i zaštite životne sredine.RB Kolubara dobitnik je regionalne nagrade ”EKO biznis partner 2012” za oblast ekologije i zaštite životne sredine. Ova nagrada dodeljena je Rudarskom basenu ”Kolubara” kao kompaniji koja je u svom poslovanju pokazala izuzetnu ekološku svest i brigu o zaštiti životne sredine.
Na tradicionalnoj svečanoj ceremoniji dodele ”Regionalne nagrade Biznis partner 2012”, održanoj 14 juna u hotelu ”Kontinental” u Beogradu , u ime radnika RB ”Kolubara” nagradu je primila Vukica Popadić, rukovodilac Sektora za zaštitu i unapređenje životne sredine ”Kolubara”, a svečanosti je prisustvovao i Nebojša Ćeran, direktor kompanije.

  • Izuzetno značajno za RB ”Kolubara” jeste to što su organizatori ove manifestacije i stručni žiri prepoznali naše napore da i u ovoj oblasti učinimo značajan napredak i posvetimo se što više zaštiti životne sredine, s obzirom da je to jedna od delatnosti u kojima nismo do sada postizali značajne rezultate, kaže Predrag Videnović PR menadžer RB ”Kolubara”.

Godišnja nagrada ”Biznis partner”, ustanovljena je pre 18 godina u želji da se afirmišu sve najbolje kompanije i institucije. Priznanje ”Biznis Partner 2012” dodeljuje se najboljim kompanijama iz različitih delatnosti koje su registrovane na teritoriji Republike Srbije, kao i po jednoj najboljoj kompaniji iz svake od zemalja regiona (Slovenija, Mađarska, Rumunija, Moldavija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Bugarska, Grčka , Kipar).

  • Mi smo bili počastvovani što smo se našli u jednom tako probranom društvu, a pogotovo što smo dobili nagradu iz oblasti ekologije i brige o zaštiti životne sredine – rekao je Videnović i dodao da je Sektor za zaštitu životne sredine formiran pre tri godine, a da su prvi rezultati, kako na upravljanju otpadom, tako i na vraćanju u prethodno stanje devastiranih područja itekako vidljivi i na ovaj način potvrđeni.

Vukica Popadić, rukovodilac Sektora za zaštitu i unaređenje životne sredine RB ”Kolubara”
Nagrada kao veliko priznanje za dobar rad ali i podstrek za budućnost

  • Meni je iskreno jako drago što su poslovni partneri i ljudi sa kojima mi sarađujemo iz regiona prepoznali ”Kolubaru” kao kompaniju koja brine o životnoj sredini – kaže Vukica Popadić, rukovodilac Sektora za zaštitu i unapređenje životne sredine ”Kolubare”.

Kompanije su ocenjivane prema deset kriterijuma i to tako što svaka kompanija pravi listu onih kompanija kojima ona dodeljuje neko priznanje. Poslovnu izuzetnost RB ”Kolubara” prepoznali su i ocenili poslovni partneri, a istaknuto je da je ”Kolubara” ostvarila dobre pozitivne rezultate, poštovala visoki stepen profesionalnosti i etičnosti, uvažavala poslovne partnere, klijente i vodila računa o širim društvenim interesima, lokalnoj zajednici i ekološkim imperativima okruženja doprinoseći boljem kvalitetu života i zdravijoj životnoj sredini.

  • Priznanje je jako važno za nas jer su nas partneri prepoznali kao visoko etične i profesionalne ljude, koji rade u RB ”Kolubara” i trude se da unaprede postojeće stanje životne sredine– rekla je Popadić i dodala da je RB ”Kolubara”u poslednje vreme učestvovala i na dosta međunarodnih projekata sa velikim brojem partnera. Ova nagrada pripada svima, svim radnicima koji su radili u svojim radionicama i koji su uspeli da ”Kolubaru” malo očiste u prethodne dve godine – rekla je ona i istakla da je nagrada podstrek da svi rade još bolje i uz više uvažavanja.

Izvor: Prave novine

You may also like...