Nova zelena oaza grada Beograda

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je svečanom otvaranju Platoa Đoke Vještice ispred Palate „Beograd”, koji  je originalnim  rešenjem postao nova zelena oaza grada.
Gradonačelnik je podsetio da se pre samo dve sedmice krenulo u preuređenje platoa, čime  je, uz angažovanje nadležnih iz Sekretarijata za komunalno-stambene poslove i Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd”, ova pjaceta dobila novi izgled.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • Naša je želja da ovaj mali trg izgleda poput trgova u nekim evropskim gradovima, posebno ako se ima u vidu da je posvećen Đoki Vještici, jednom od osnivača Studija B i čoveku koji je veoma mnogo učinio za naš grad – istakao je gradonačelnik.

On je najavio da će se u narednih desetak dana krenuti sa rekonstrukcijom još jednog malog trga kod Elektrodistribucije Beograd, takođe u Masarikovoj ulici. Cvetni trg će, prema njegovim rečima, biti u potpunosti preuređen, takođe i takozvani Park fudbala na Autokomandi, kao i jedan manji trg na Vračaru.

  • Želja nam je da minimalnim investicijama preuredimo te kutke Beograda u nešto lepše, atraktivnije, gde će sugrađani moći se odmore od svakodnevice – ukazao je gradonačelnik i podsetio da je Plato Đoke Vještice u potpunosti rekonstruisan iz donacija.

Gradonačelnik je tom prilikom razgovarao sa okupljenim građanima koji su mu izneli svoje utiske i sugestije u vezi sa preuređenim gradskim trgom.
Događaju su, pored gradonačelnika, prisustvovali i njegov pomoćnik Borko Milosavjević, gradski arhitekta Milutin Folić, sekretarka za komunalno-stambene poslove Nina Jandrić i direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević.

Novim rešenjem plato je organizovan kao urbana pjaceta kojim dominira zeleni zid – originalno rešenje „Zelenila”, kao i novi mobilijar i sadnice drveća.
Izvor: www.beograd.rs

You may also like...