Planinari društva Žeželj

Planinarsko društvo ”Žeželj” iz Kragujevca na svojoj 19 -oj redovnoj godišnjoj Skupštini, usvojila je izveštaj o radu i plan akcija i aktivnosti za narednu godinu.

Skupština PD "Žeželj"Članovi Planinarskog drustva "Žeželj"Planinarsko društvo Žeželj

Planinarsko društvo ”Žeželj” pre 18 godina, osnovala je mala grupa entuzijasta i zaljubljenika u prirodu i planinarski sport, a danas društvo broji oko 170 članova. Postepenim omasovljavanjem stekli su se uslovi za izvođenje zahtevnijih planinarskih akcija, tako da je već 1997. godine izvedena prva visokogorska akcija na Prokletijama. Kasnije su sledile akcije na najviše vrhove Balkana, Evrope, Afrike i Južne Amerike pa sve do najviših Himalajskih vrhova. Ove godine bilo je oko 50 planinarskih pohoda, a od većih su oni na Kozaru i Triglav. U maju 1996 godine Društvo je za potrebe planinarskog doma dobilo na korišćenje objekat bivše škole u selu Adžine livade, koje je ove godine renovirano.

Radojica Perović, predsednik PD Žeželj

Radojica Perović, predsednik PD Žeželj

  • Kada je reč o radovima oko našeg planinarskog doma pomenuo bih da smo zahvaljujući projektu koji je podržan od strane Skupštine grada uspeli da napravimo kamp prostor i uvedemo vodu – ističe Radojica Perović, predsednik PD Žeželj. U narednoj godini planiramo nove radove tako da to postane reprezentativni objekat na teritoriji grada.

O tome koliko je Društvo Žeželj aktivno, svedoči činjenica da je ove godine bilo organizator republičke akcije ”Gledićka transferzala”, u kojoj je učestvovalo 550 planinara iz 37 planinarskih društava. U saradnji sa Skupštinom grada i osnovnim školama ovog proleća pokrenuli su i akciju ”Upoznaj okolinu grada”, sa ciljem da planinarstvo približe deci školskog uzrasta i omladini.

You may also like...