Planinarska akcija Gledićka transverzala

Planinarsko društvo Žeželj, u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Kragujevca, organizuje republičku planinarsku akciju pod nazivom ”Gledićka transverzala”. Akcija je održana u subotu 10. Septembra.

Planinarsko društvo Žeželj 18. put organizuje planinarsku akciju ”Gledićka transverzala” koja je održana u subotu 10. septembra. Pored druženja, učesnici su imali priliku da uživaju u lepotama venca Gledićkih planina koji razdvaja Gružu i Levač. Planinari su bili u prilici da izaberu jednu od dve staze.

Radojica Perović, predsednik PD Žeželj.

  • Ovog puta stazu smo prilagodili svima,to su dve staze jedna je dužine 17 km, a druga kraća od 15 km. – rekao je Radojica Perović, predsednik PD Žeželj.

Došao je veliki broj planinara iz cele Srbije. Za goste iz drugih gradova obezbeđeno je prenoćište u planinarskom domu u selu Adžine Livade. Organizator zadržava pravo da na uspon ne povede učesnike koji nemaju adekvatnu obuću ili po proceni vodiča nisu psihofizički spremni za napore prilikom uspona.

  • S obzirom da je republička akcija očekujemo oko 400 učesnika i to planinara iz cele Srbije. Cilj je da se na neki način družimo, da ljudi iz drugih gradova upoznaju prirodne lepote naših Gledićkih planina, ali i naših građana – rekao je Radojica Perović predsednik PD Žeželj .

Okupljanje planinara i svečano otvaranje akcije organizovano je u selu Adžine Livade. Za učesnike je obezbeđen besplatni prevoz sa glavne autobuske stanice u Kragujevcu.

You may also like...