Publika na EGZITU ekološki svesna

Recan Fond nagradio mlade na novosadskom festivalu

Preko 500 mladih na Egzitu podržalo je ekološku inicijativu Riken (recan) Fonda, učestvujući u edukativnom kvizu i svojim znanjem dokazalo da će buduće generacije više čuvati životnu sredinu. Stanislava Stojanović (27) iz Novog Sada osvojila je Rićikletu (La Ricicletta), jedinstveni bicikl napravljen od recikliranih aluminijumskih limenki, kao pobednica edukativnog kviza. Ovom prilikom Riken Fond sproveo je i istraživanje o stavovima mladih po pitanju konkretnih doprinosa i praktičnih rešenja za očuvanje životne sredine.

  • Naše aktivnosti usmerene su ka edukaciji mladih o načinima i prednostima reciklaže, bicikl dobijen od iskorišćenih limenki za piće odličan je primer koliko je reciklaža primenjiva, a ovo je pravi način i mesto da mlade upoznamo sa tim činjenicama“, rekla je Jelena Kiš, menadžerka Riken fonda i dodala „limenke se mogu reciklirati neograničen broj puta, a da ništa ne izgube na kvalitetu i u poređenju s proizvodnjom novog aluminijuma, reciklaža štedi energiju i do 95% i značajno smanjuje zagađenja
  • Vrlo sam srećna što sam baš ja osvojila bicikl od recikliranog aluminijuma i rado ću ga voziti- rekla je Stanislava Jovanović iz Novog Sada, dodajući da je reciklaža i odgovorno ponašanja prema okolini ne samo izbor nego i obaveza svakoga.

Riken fond za povraćaj i reciklažu limenki, već šest godina za redom učestvuje na ovoj manifestaciji, dajući svoj doprinos edukaciji mladih i promociji koncepta reciklaže i očuvanja životne sredine. Projekti koje Riken fond sprovodi imaju za cilj da se što više ljudi, pogotovo mladih, informiše i uključi u reciklažu.

 

You may also like...