Učešće građana u definisanju ekoloških problema u Kragujevcu

Anketiranje gradjana

U okviru izrade Lokalnog ekološkog akcionog plana volonteri Ekološkog centra u Kragujevcu ispred kafane ’’Balkan’’, otpočeli su akciju anketiranja građana o ekološkim problemima u gradu. Time će u ovaj strateški dokument biti uključeni i stavovi građana, a planirano je da se anketira preko 2000 Kragujevčana. Anketni listići upućeni su svim savetima mesnih zajednica, a volonteri Ekološkog centra ponovo će anketirati građane u petak 15. januara u po podnevnim satima, u subotu i ponedeljak pre podne i to u Tržnom centru Roda. Anektiranje Kragujevčana iz svih gradskih, prigradskih i seoskih mesnih zajednica o ekološkim problemima grada, počelo 22 decembra i trajaće do 22 januara.

  • Učešće građana u izradi ovog dokumenta je veoma značajno jer će se na pravi način definisati problemi i Srdjan Matović o izradi LEAP-aprioriteti koji će se – kako ističe Srđan Matović, član Gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine, kroz izradu LEAP-a uskoro i konkretno rešavati.

Povezano sa izradom LEAP-a od jula prošle godine, grad je zajedno sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja pokrenuo akivnosti vezane za zaštitu Gružanskog jezera.

Matović je ovom prilikom saopštio novinarima da očekuje da ovih dana bude pozitivno rešen prigovor JKP “Vodovod i kanalizacija“ upućen Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja a koji se odnosi na poništavanje rešenja o građevinskoj dozvoli za izgradnju ribarskog etno sela na Gružanskom jezeru.

  • Očekujem da će u ovom slučaju apsolutno biti ispoštovani zakonski propisi i da će Ministarstvo ovih dana doneti odluku koja će Anektiranje Kragujevćanaispoštovati zakonske propise vezane za zaštitu Gružanskog jezera– najavljuje Matović.

To će biti početak još ozbiljnijih i intenzivnijih aktivnosti na zaštiti jezera Gruža koje će grad Kragujevac, u saradnji sa opštinom Knić, još tokom ove godine pokrenuti i sprovesti određene mere.

Preuzmite anketu za izradu LOKALNOG AKCIONOG EKOLOŠKOG PLANA

Popunite je i pošaljite je na email leapkg@kg.org.rs

You may also like...