Zaplena mesa

Zaplena 116 grla ovaca i koza

tokom pokušaja ilegalnog prelaska granice na području SO Tutin

koze i ovceU noći 02.-03.07.2010. godine po prijavi policijske stanice Tutin, veterinarska inspekcija Raškog okruga izašla je na lice mesta i zatekla zaustavljeno vozilo/kamion sa 63 ovce, 50 jagnjadi, 1 kozom i 2 jareta. Sve životinje su bile neobeležene, nepoznatog zdravstvenog statusa i bez ikakve prateće veterinarsko – sanitarne dokumentacije. Po navodima odgovornog lica kao i operativnim radom policije, došlo se do saznanja da je pošiljka životinja upućena iz okoline Niša ka opštini Berane u Crnoj Gori.

Rešenjem Veterinarske inspekcije sva grla su privremeno oduzeta i upućena do jutra u štalske objekte Zemljoradničke zadruge gde su nahranjena i napojena, a potom vozilom karantina upućena u registrovani karantin u Ćupriji. Životinje će biti obeležene i nad njima će se sprovesti potrebna dijagnostička ispitivanja.

Veterinarska inspekcija Raškog okruga je protiv odgovornog lica podnela odgvarajuću prijavu.

Ponovna zaplena mesa u Pčinjskom okrugu za 07.07.2010. godine

Dana 07.07.2010. godine u ranim jutarnjim časovima, po pozivu Policijske Uprave Vranje, veterinarski inspektori Uprave za veterinu (Pčinjskog okruga) su izvršili vanrednu kontrolu nelegalne pošiljke mesa u automobilu na lokalnom putu. Tom prilikom je zatečeno vozilo bez vlasnika i detaljnom kontrolom vozila pronađeno je 824 kg mesa (500 kg junećeg mesa, 300 kg pilećeg mesa i 24 kg svinjskog mesa) nepoznatog porekla.

meso

Zbog nepostojanja propisane prateće veterinarsko sanitarne dokumentacije pošiljka je po Rešenju veterinarske inspekcije privremeno oduzeta od NN lica i uslovno uskladištena u rashladnim komorama (koje su pod nadzorom veterinarske inspekcije) do neškodiljivog uništenja u kafileriji Ćuprija.

Po dobijanju kompletnih informacija od strane Odeljenja za privredni kriminal biće podnete odgovarajuće prijave protiv odgovornog lica u skladu sa zakonom.

You may also like...