„MASLINOVA GRANA“ za 2010. godinu

Ekološki magazin „Čekajući vetar“ Radio Beograda 2, i žiri za dodelu „MASLINOVE GRANE“, priznanja za učinjeno dobro prirodi, doneo je odluku, većinom glasova, da „MASLINOVA GRANA“ za 2010. godinu bude dodeljena PREDRAGU ĆURČIĆU, osnivaču i vlasniku Poslovnog sistema „Visan“, iz Zemuna.

Gospodin Predrag Ćurčić je uspešan privrednik, koji izuzetnu pažnju poklanja očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine. Predsednik je i osnivač Društva stručnjaka ekoloških nauka. U sklopu Poslovnog sistema „Visan“, osnovao je Visoku zdravstveno-sanitarnu školu, koja se bavi sanitarno-ekološkom zaštitom. U sklopu poslovnog sistema je i EKOVISAN INSTITUT koji se prvenstveno bavi ekološkom problematikom. Predrag Ćurčić je osnivač i vlasnik časopisa za ekološku teoriju i praksu. Građani Beograda se još sećaju besplatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije beogradskih podruma i skloništa, kada je to bilo najpotrebnije.


Predrag Ćurčić je bio i ostao prijatelj prirode, beogradskih parkova, česmi, izletišta, dece, naročito one sa posebnim potrebama i bez roditeljskog staranja. Žiri je siguran da ovo priznanje ide u prave ruke.

Ovo je četrnaesta dodela Maslinove grane i tradicionalno je uručena 21 aprila, povodom ’’Dana planete Zemlje’’, u Čarapićevom brestu, podno Avale.

Ekološki magazin ¨Čekajući vetar¨ ustanovio je 1997. godine posebno priznanje – društvu, pojedincu ili ustanovi – za „učinjeno dobro prirodi“, pod nazivom MASLINOVA GRANA. Priznanje se sastoji od plakete i bronzanog reljefa i uručuje se jednom godišnje, onome ko je u prethodnoj godini najviše učinio na očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine na prostoru Srbije. Svake godine se formira osmočlani žiri sastavljen od stručnjaka iz ove oblasti i novinara koji prate ekologiju.

You may also like...