Kontrola prehrambenih proizvoda u Megamarketu „Roda“

Direktor Generalnog inspektorata Dušan Pajkić, sa poljoprivrednim i fitosanitarnim inspektorima u četvrtak 18.02.2010. godine kontrolisao je kvalitet voća, povrća i prehrambenih proizvoda u Megamarketu „Roda“, na Novom Beogradu.

roda-centar

Tokom kontrole, najviše utvrđenih nepravilnosti se odnosilo na nepropisno deklarisanje proizvoda, gde pored trgovačkog naziva nisu bili istaknuti nazivi proizvoda prema pravilniku o kvalitetu ili spisak sadržanih sastojaka, a koje su proizvođači bili u obavezi da navedu. Poljoprivredni inspektori će podneti sve zakonski propisane mere, dok će proizvođačima biti naloženo da otklone navedene nepravilnosti kako bi uskladili deklaraciju proizvoda sa važećim pravilnicima.

Fitosanitarna inspekcija je izvršila uzorkovanje tri vrste jabuka na ostatke pesticida, tako da će nakon izvršenih laboratorijiskih analiza rezultati kontrole naknadno biti dostupni javnosti.

jabuke

Akcijska kontrola kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda biljnog porekla izvršena je povodom potpisanog Protokola o saradnji u oblasti poljoprivrede sa gradom Beogradom, kojim je dogovorena saradnja u vršenju inspekcijskog nadzora, u cilju ispitivanja bezbednosti hrane u prometu, provere kvaliteta, roka trajanja i deklaracije proizvoda.

You may also like...