RUR.IT.A.N.I.A. Program međunarodne mobilnosti i digitalnih veština mladih

POZIV ZA UČESNIKE – RUR.IT.A.N.I.A. Program međunarodne mobilnosti i digitalnih veština mladih ljudi iz ruralnih sredina

Projekat RURITANIA uključiće 100 mladih ljudi (10 iz Srbije) iz 10 zemalja (Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Francuske, Španije, Poljske, Estonije, Grčke i Belgije) na četiri 14-dnevne međunarodne razmene, u Srbiji, Nemačkoj i Belgiji. Naši učesnici iz Srbije će ići u Belgiju i Nemačku, dok ćemo biti domaćini ostalima u Srbiji. 

POZIV ZA UČESNIKE - RUR.IT.A.N.I.A.

Pored odlaska na međunarodne razmene, učesnici će se upoznati među sobom na pripremnom sastanku (u maju), putovati u dve grupe po 5 učesnika, zajedno sa koordinatorom, a zatim se ponovo okupiti po povratku (septembar) kako bi razmenili iskustva, razumeli šta su naučili tokom razmena i dobili sertifikate o učešću. 

Pre i tokom razmena će učiti engleski jezik, vežbati svoje veštine korišćenja kompjutera i interneta (dobiti na korišćenje tablet, dobiti svoj mejl, svoj Fejsbuk nalog, naučiti kako se pretražuje internet i kako da dođu do informacija o programima za mlade u zemlji i inostranstvu i kako da se na njih prijave, kako se obrađuju i postuju fotografije itd.), a kroz zajednički život i rad na razmenama, dobiće značajno životno iskustvo i prijateljstva sa drugarima iz inostranstva i lokalnim zajednicama u kojima se razmene održavaju. Takođe, ići će zajedno na ekskurzije, studijske posete, organizovaće aktivnosti sa lokalnom zajednicom.

Učešće je besplatno, a put na pripremni i završni sastanak u Beogradu, kao i na razmene u inostranstvu, smeštaj, hrana su obezbeđeni. Tu su i brojne dodatne pogodnosti.

Ako znate nekoga ovog profila, preporučite im ovaj programOVDE je prijava koju mogu popuniti uz vašu pomoć pa nam je vi pošaljite mejlom na vss@mis.org.rs, mogu se javiti telefonom na 011/3116663 ili prijavu mogu popuniti i poslati poštom na:

Međunarodne razmene na koje šaljemo naše dve grupe su:

U Nemačkoj od 23.07. do 06.08.
U Belgiji od 21.08. do 03.09.

Rok za prijavu je 30. april.

Ovaj projekat je podržan od strane Erazmus+ programa Evropske unije. 

Izvor: Mladi istraživači Srbije

 

You may also like...