Saradnja Srbije i Crne Gore u zaštiti životne sredine

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije Oliver Dulić i ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Predrag Sekulić složili su se danas u Beogradu, da je potrebno intenzivirati saradnju u oblasti zaštite životne sredine posebno na polju upravljanja otpadom, klimatskih promena i zaštite prirode. Sve to u cilju što bržeg pridruživanja Evropskoj uniji.

Ministri Republike Srbije i Crne gore

  • Crna Gora, kao zemlja kandidat za članstvo u EU veliki značaj daje razmeni iskustava i informacija iz oblasti zaštite životne sredine, a u srednjoročnom periodu i pitanju harmonizacije zakonodavnog-institucionalnog okvira iz ove oblastirekao je ministar Sekulić.

U saopštenju resornog Ministarstva navedeno je da su ministri Dulić i Sekulić ukazali na potrebu jačanja regionalne saradnje Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije o pitanju sliva reke Drine, budući da nakon prolećnih poplava reka tog sliva, tone otpada završavaju u Drini i njenim pritokama.

  • Srbija je značajno podigla kapacitete reciklažne industrije te da bi nakon novih ulaganja planiranih za ovu godinu naša zemlja trebalo da postane regionalni centar reciklaže, koji bi mogao da podmiri i potrebe susednih zemaljaistakao je ministar Dulić.

U razgovoru je bilo reči i o razmeni iskustava iz procesa izgradnje socijalnih stanova i legalizacije bespravno podignutih objekata.

You may also like...