Svet za 100 godina?

Naučnici su objavili predviđanja kako bi svet mogao da izgleda 2116. godine

Dobro pogledajte svet u 2016. godini: još uvek ne letimo do pijace, nego vozimo automobile. Međutim, to će sigurno da se promeni.

Super neboderi od karbon nanocevi i dijamantskih nano vlakana

Super neboderi: karbon nanocevi i dijamantska nano vlakna će nam pomoći da stvorimo veoma visoke Megastructure – današnji neboderi će biti patuljci

Ogromni neboderi, podvodni gradovi i kuće iz 3D štampača biće stvarnost za svega 100 godina. Tako barem piše u izveštaju “Smart Things Future Living” koji je naručila firma Smart Things (SAMSUNG), a u čijoj izradi je učestvovala grupa naučnika i futurologa.

Stručnjaci, među kojima su i arhitekti i urbanisti, predstavili su “gradove-balone” koji bi trebalo da se nalaze pod morem, a misle da će lični dronovi postati prevozno sredstvo.

  • Naši današnji životi su gotovo neprepoznatljivi ako ih uporedite s onima od pre sto godina. Internet je u potpunosti promenio našu komunikaciju, način učenja i kako kontrolišemo živote. Pre 10 godina, tehnologija poput Smart Things bi bila nezamisliva, a danas nam ovakav razvoj omogućuje da nadgledamo, kontrolišemo i osiguramo svoj životni prostor uz pomoć jednog dodira smartfona – napisala je u izveštaju Dr Megi Edernin Pokok

U izveštaju stoji da ćemo u budućnosti moći da štampamo nameštaj, ali i čitave kuće. Svi će imati virtuelne poslovne sastanke uz pomoć holograma, a ljudi će moći da “štampaju” čak i hranu.

Smart Things Future Living

Predviđa se kolonizacija Meseca i Marsa, kao i svakodnevni putevi u svemir.

 

Izvor: b92.rs, Smart Things

You may also like...