Očistimo Južnu Moravu

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, reagujući na alarmantno stanje zagađenja Južne Morave, pokreće akciju Velikog spremanja te reke kroz akciju Očistimo Srbiju. Čišćenje korita i priobalja zagađene reke počeće 15. aprila i trajaće dok sliv Južne Morave ne postane ponovo čist.

Radi što bolje koordinacije aktivnosti i boljih rezultata, oformljen je krizni štab za čišćenje Južne Morave sa sedištem u Vranju. Obezbedili smo punu podršku lokalnih samouprava od izvora do ušća Južne Morave, a uz veliko angažovanje komunalnih preduzeća, građana, nevladinog sektora i volontera, problem zagađenja biti rešen.

 

Ministarstvo poziva sve građane da se na sajtu http://www.ocistimosrbiju.rs prijave za učešće u akciji Velikog spremanja Južne Morave ili da prijave lokacije koje su zagađene i koje bi trebalo očistiti.

Veliko spremanje Južne Morave predstavlja prvu u nizu ekoloških akcija u sklopu Velikog spremanja Srbije. Planirane aktivnosti za naredni period su :

 

Veliko spremanje Ovčarsko-kablarske klisure 16. aprila

Veliko spremanje Bačkog Petrovca 16. aprila

Veliko spremanje Palilule (Beograd) 20. Aprila

 

Takođe, sve dodatne informacije o Velikom spremanju Južne Morave možete dobiti na sajtu Očistimo Srbiju.

Ovoj akciji priključiće se i Grad Kragujevac – Služba za zaštitu životne sredine, koji će 15. aprila organizovati prevoz volontera, na akciju čišćenja obala i korita reke Južne Morave. Zainteresovani građani i volonteri za učešće u ovoj akciji mogu se prijaviti na mejl Službe za životnu sredinu zivotnasredina@kg.org.rs

 

Članovi Planinarskog ekološkog kluba iz Kragujevca ”Gora”, takođe je pozvala svoje članove kao i ostala udruženja i klubove, da se u što većem broju odazovu na ovu akciju kako bi dali doprinos da ”Tužna” Morava opet postane lepa, vesela i Južna.

Tuzna Morava – demo verzija niska rezolucija from Tuzna Morava on Vimeo.

 

You may also like...