Dan Zavoda za zaštitu prirode Srbije

Povodom obeležavanja 68 godina rada, Zavod za zaštitu prirode Srbije će u utorak 26. aprila 2016. sa početkom u 12:00 časova u Narodnom pozorištu u Nišu (ul. Sinđelićeva bb, Niš) predstaviti glavne rezultate rada tokom prethodne godine i smernice zaštite naše prirodne baštine u narednom periodu.

U okviru programa obeležavanja Dana Zavoda biće predstavljena i kapitalna izdanja u zaštiti prirode, Crvena knjiga faune Srbije I – vodozemci i Crvena knjiga faune Srbije II – gmizavci, izdavački poduhvat u 2015. Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Dan Zavoda za zaštitu prirode Srbije - pozivnica

Program obeležavanja Dana Zavoda upotpuniće i prigodan muzički program u izvođenju Akademskog hora Studentskog kulturnog centra Niša.

Povodom obeležavanja Dana Zavoda biće organizovana i dodela priznanja nagrađenim autorima radova iz Niša stalnog foto konkursa „Priroda Srbije“ za 2015. godinu u galeriji Društva arhitekata (ul. Generala Milojka Lešjanina br. 52, Niš), u ambijentu izložbene postavke najboljih fotografija pristiglih na foto konkurs u prethodnoj godini.

Izvor: Zavod za zastitu prirode Srbije

You may also like...