Akcija čišćenja u Rekovcu

AKCIJA ČIŠĆENJA DIVLJIH DEPONIJA

NA TERITORIJI OPŠTINE REKOVAC

smecarPokret zelenih “Breza” u saradnji sa JKP „Čistoća“ iz Kragujevca, JKP „Zelenilo“ iz Kragujevca i OŠ „Svetozar Marković“ iz Rekovca, organizovao je 30 maja akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji Opštine Rekovac. Akcija je organizovana u okviru kampanje “Očistimo Srbiju’’ koju je pokrenulo Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

Očišćen je veliki broj divljih deponija uz angažovanje učenika OŠ „Svetozar Marković“ iz Rekovca, a učenici odeljenja iz sela Vukmanovac pokazali su izuzetne rezultate.

Učenici nižih razreda OŠ „Svetozar Marković“ iz Rekovca mogli su da čuju sve o odlaganju otpada i reciklaži, a da su pokazali veliko interesovanje za navedenu temu pokazuje i to da su se aktivno uključili u predavanja, koje se pretvorilo u interaktivnu radionicu. osnovci

Deca vrtića iz Rekovca uradili su likovne radove na temu „Čuvajmo prirodu“, za šta su dobili prigodne pohvalnice. Aktivisti Pokreta zelenih “Breza” istakli su da je uključivanje najmlađih u akciju veoma značajno jer znanja o očuvanju životne sredine trebalo bi sticati od malih nogu.

Pokret zelenih “Breza”

Republika Srbija

You may also like...