Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost 2016

Otvoren je konkurs za iskusne novinare koji žele da se prijave na deseti jubilarni program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost. Ovogodišnja tema je Poverenje, a rok za prijave je 1. mart 2016. godine.

Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost

Ukoliko imate priču koju želite da isptražite i da za to dobijete finansijsku i profesionalnu pomoć onda je vreme da se prijavite za program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost. I ove godine dodeljujemo 10 stipendija za novinare koji će istražiti temu od značaja za region i Evropsku uniju, a ove godine to je “Poverenje”.

Na konkurs se mogu prijaviti iskusni novinari iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Rumunije i Grčke. Stipendijski program trajaće od aprila do decembra 2016. godine, a tri pobednika biće proglašena tokom završnog seminara krajem godine.

Kandidati koje izabere stručni žiri, dobiće stipendiju u iznosu od 2000 evra, kao i dodatnih 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Oni će takođe prisustvovati međunarodnim seminarima i konstantno dobijati podršku mentora tokom rada na svojim pričama. Priče nastale u okviru ovog programa objaviće BIRN, kao i ugledni regionalni i međunarodni mediji, a tri najbolje dobiće novčanu nagradu u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.

Formular za prijavu, uputstva i detaljne informacije o stipendiji dostupni su na web stranici Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost.

Program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost realizuju ERSTE Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo, u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN u cilju podrške kvalitetnom istraživanju, povezivanju novinara na regionalnom nivou i objektivnom izveštavanju o temama koje su od ključne važnosti za čitav region i Evropsku uniju.

Izvor: BIRN Srbija

You may also like...