Eko festival u Velikom parku

Udrženje Interaktiv organizovalo je u Velikom parku prvi dečiji Eko festival, kako bi na kreativan način podigli svest najmlađih sugrađana o važnosti očuvanja životne sredine.

Pored izložbe predmeta od reciklažnog materijala, održana je modna revija kao I takmičenje škola u znanju iz oblasti ekologije.

Edukacija o značaju očuvanja životne sredine počinje od najmlađih pa je to bio i cilj Udruženja mladih Interaktiv, koji je prvi put u Kragujevcu organizovao Ekološki festival uz učešće učenika osnovnih škola. Na igralištu u Velikom parku održana je izložba predmeta od reciklažnog materijala, gde su mladi na kreativan način izrazili svoju ekološku svest.

Branko Ratković, Udruženje Interaktiv

  • Projekat podrazumeva organizovanje radionica po školama gde sa decom učimo sve o zaštiti životne sredine, drugi deo projekta je današnja manifestacija koja ima za cilj da podigne svest kod dece o zaštiti životne sredine. Ona se takmiče u tri kategorije, najbolja tri mesta dobiće nagrade – rekao je Branko Ratković, Udruženje Interaktiv.

Najzanimljiviji deo Festivala je bila Eko modna revija, na kojoj su učenici prvog, drugog i četvrtog razreda osnovne škole Dragiša Luković Španac predstavili kostime od plastike, novina, kesa, i drugog materijala koji nakon korišćenja odlazi u otpad

Snežana Milosavljević, učiteljica OŠ ‘’Dragiša Luković Španac

  • Sada smo pokušali da na kreativan način podignemo svesto o očuvanju životne sredine, da napravimo kostime od recikliranog materijala. Deca su ih pravila od novena, flaša, čepova, ona to vole i vrlo su kreativna u tome – ističe Snežana Milosavljević, učiteljica OŠ “Dragiša Luković Španac”.

Prvi dečiji Eko festival podržao je grad Kragujevac, finansiranjem ovog ekološkog projekta za najmlađe sugrađane. Pored festivala u okviru zelenih učionica u Velikom parku organizovane su i radionice sa temom Deca za čistiju planetu.

You may also like...