Pripreme CEOOR-a za radionice o energetskoj efikasnosti

U okviru Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj u Kragujevcu, održan je sastanak na kome su nastavnici iz osnovnih i srednjih škola, promovisani u koordinatore Centra.

predstavnici Ministarstva prosvete, školske uprave u Kragujevcusastanak sa profesorima kragujevackih škola

Na sastanku nastavnika osnovnih i srednjih škola, kome su prisustvovali i predstavnici Ministarstva prosvete, određeni su koordinatori Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj. Sve škole imaće po jednog koordinatora koji će pomoći u organizaciji svih projektnih aktivnosti Centra. Učenici su do sada, zahvaljujući istraživačkom radu u Centru mogli da se upoznaju sa problematikom klimatskih promena. Održano je deset ekoloških radionica, za 180 osnovaca iz 15 kragujevačkih škola.

nastavnici - saradnici CEOOR-aRajna Nešić, savetnik u Školskoj upravi

  • U drugom delu projekta planiramo da uključimo 22 osnovne škole i 8 srednjih, a na ovom sastanku su koordinatori iz škola koji će učestvovati na seminaru posvećenom energetskoj efikasnosti – objašnjava Rajna Nešić, savetnik u Školskoj upravi.

Na seminaru koji će 1. decembra biti održan u Politehničkoj školi, kragujevački srednjoškolci biće u prilici da više nauče i o energetskoj efikasnosti.

Milan Gabarić, rukovodilac Centra

  • Cilj ovog sastanka je da okupimo nastavnike iz svih kragujevačkih osnovnih i srednjih škola i to po jedan profesor koji će zvanično postati koordinator Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj jer – prema rečima Milana Gabarića, rukovodioca Centra mislimo da će pomoći uspešnijoj organizaciji svih projektnih aktivnosti. Mi započinjemo drugu fazu projekta sa seminarom energetske efikasnosti koji će održati prof. Dr Dušan Gordić sa Mašinskog fakulteta – ističe Gabarić.

Realizaciju projekta, koji treba da podstakne učenike da više razmišljaju o problemu klimatskih promena i energetskoj efikasnosti, finansijski je podržala ambasada Republike Finske. Inače, kragujevačke škole pokazale su veliko interesovanje da 26. januara učestvuju na Festivalu ekološkog obrazovanja u Kragujevcu. Takođe očekuje se da ove zime, po prvi put u Kragujevcu od 10. do 17. januara , oko 150 učenika pridruži ekološkom zimskom kampu.

You may also like...