Konferencija: „IWA Specialist Groundwater Conference“

Konferencija o podzemnim vodama „IWA Specialist Groundwater Conference“

U Beogradu će se od 9. do 11. juna 2016. godine, u organizaciji Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ i Centra za vode za održivi razvoj i prilagođavanje klimatskim promenama pod pokroviteljstvom UNESKA (WSDAC) održati, treća po redu, velika Međunarodna konferencija o podzemnim vodama IWA Specialist Groundwater Conference.

U pitanju je globalna specijalistička konferencija Međunarodnog udruženja za vode (IWA), najvećeg svetskog udruženja iz oblasti voda.

IWA Specialist Groundwater Conference

Konferencija o podzemnim vodama „IWA Specialist Groundwater Conference“

Među pokroviteljima konferencije su Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) i Vlada Republike Srbije, odnosno Ministarstvo za nauku, obrazovanje i tehnološki razvoj, Srpsko društvo za zaštitu voda,, Privredna komora Srbije a od međunarodnih institucija: Unesko, Međunarodno udruženje hidrogeologa (IAH), Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunava (ICPDR), Međunarodno udruženje vodovoda u slivu Dunava (IAWD).

organized by

Ova konferencija predstavlja nastavak aktivnosti započetih 2007. i 2011. godine, kada su organizovali izuzetno uspešne konferencije I to – Regionalnu konferenciju o upravljanju podzemnim vodama na slivu Dunava i ostalim velikim slivovima i IWA specijalističku konferenciju o podzemnim vodama.

Glavne teme ovogodišnje konferencije su:

1. Upravljanje podzemnim vodama u okviru društvenih i klimatskih promena;
2. Procesi i upravljanje u aluvijalnim akviferima;
3. Upravljanje u karstnim akviferima;
4. Inovativne tehnologije za korišćenje i zaštitu podzemnih voda;
5. Studije slučaja (izazovi i praktična rešenja).

Ocene pristiglih apstrakata ukazuju na to da će konferencija biti veoma kvalitetna. Pored naučnih radova iz različitih oblasti podzemnih voda, biće prezentovani, po pozivu, pregledni radovi o agendama podzemnih voda različitih globalnih i regionalnih institucija i udruženja, kao i problemi upravljanja resursima podzemnih voda u pojedinim regionima i zemljama, pretežno na slivu Dunava (Austrija, Mađarska, Srbija), ali i drugim evropskim i međunarodnim slivovima (južna Italija, severoistočni Irak, istočna Afrika-Etiopija i dr.).Na konferenciji će učestvovati autori radova iz: Srbije, BiH, Austrije, Mađarske, Italije, Nemačke, Holandije, Španije, Kazahstana, Meksika, Irana, Iraka, Kuvajta, Palestine, Indije, Južne Afrike, Etiopije, SAD-a i dr.

Svečano otvaranje konferencija biće 9. juna u SANU (Srpska akademija nauka i umetnosti, Knez Mihailova 35, Beograd), gde će se odvijati i prvi programski dan. Drugoga dana, 10. juna, konferencija nastavlja rad u PKS (Privredna komora Srbije, Resvska 13-15 Beograd). Za treći dan, 11. jun 2016., planirana je tehnička ekskurzija.

Prisustvovanje konferenciji moguće je uz plaćenu kotizaciju po registraciji. Svi detalji u vezi konferencije i registracije nalaze se na vebsajtu konferencije: O KONFERENCIJI

Ljudi koji žele da prisustvuju konferenciji moraju se registrovati i platiti kotizaciju. Plaćanje se vrši samo putem bankovnog transfera. Svi iznosi su u eurima.

REGISTRACIJA

Pogledajte IWA Conference 2011:

You may also like...