Literarni konkurs za kragujevačke srednjoškolce

Javno komunalno preduzeće ”Čistoća” raspisaće 1. oktobra nagradni literarni konkurs za učenike svih razreda kragujevačkih srednjih škola. Mladi Kragujevčani bi svojim radovima trebalo da podstaknu sugradjane da više brinu o svojoj okolini

Kragujevačka ”Čistoća”, u okviru svoje ovogodišnje kampanje ”Samo čisto je zdravo i lepo”, nastoji da stimuliše razne vidove kreativnog izražavanja, naročito mladih koji su posvećeni očuvanju životne sredine i razvijanju svesti o njegovoj važnosti. Tim povodom od 1. oktobra raspisaće nagradni literarni konkurs na temu ekologije i zaštite životne sredine za učenike svih razreda kragujevačkih srednjih škola, koji će trajati do 1 novembra. Potrebno je da svojim originalnim radovima doprinesu podizanju svesti o važnosti očuvanja sredine u kojoj boravimo. Teme konkursa biće Priroda nije izvan nas, Planeta je moja ulica, Hoću da mislim ekološki i Esej o štrokavcima.

Petar Nevojdić iz JKP Čistoća

  • Konkurs sa izuzetno vrednim nagradama, na kome će se u prvom redu vrednovati kreativnost i originalnost mladih ljudi, ocenjivati formalne i stilske karakteristike. Kriterijumi će biti visoko postavljeni i ravni onome koje JKP Čistoća postavlja sebi kada je reč o našem poslu , ekologiji, kada je reč o čistom i zdravom okruženju – istakao je Petar Nevojdić iz JKP Čistoća.

Svaki učesnik konkursa može izabrati jednu ili više tema, a radovi mogu biti prozni ili poetski. Tri prvoplasirana rada dobiće vredne nagrade, laptop računar i tablet računare, a deset najuspešnijih radova biće publikovano na sajtu gradske Čistoće. Svečana dodela nagrada biće održana u novembru.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=ScwrKD9fbCw&feature=share&list=UUUOo7dyaEOc-YwTVTCBqnXA

You may also like...