Modna revija od recikliranog materijala

U okviru manifestacije Sajma obrazovanja održana je ekološka modna revija, modela izrađenih od recikliranog materijala, koju su pripremili učenici kragujevačkih osnovnih škola ‚‚Dragiša Luković – Španac” i ‚‚19. oktobar”.

[singlepic id=178 w=200 h=200 float=center]

Ekološka moda, uz poštovanje principa održivog, moto je modne revije modela načinjenih od recikliranog materijala. Zanimljive kreacije pripremile su učenice nižeg razreda kragujevačkih osnovnih škola. Ovaj umetnički izraz kroz odevne artikle ostvarile su uz pomoć svojih nastavnika.

  • Haljine su napravljene od recikliranog materijala novina, tapeta, krep papira i ova neobična kolekcija je rezultat saradnje dve škole [singlepic id=170 w=150 h=150 float=right]‚‚Dragiša Luković – Španac” i ‚‚19. oktobar”. Mi smo izabrali ovu modnu reviju kako bi se predstavili na Sajmu obrazovanja, a ujedinila se mašta, znanje, papir i kreativnost – kaže Aleksandra Dimitrijević, profesor biologije.

Eko strana pomogla je ovim mališanima, da već sada zauzmu pravi stav i uključe se u globalnu akciju zaštite naše planete i to u trenutku kada ponesu svoj omiljeni modni detalj.

  • Modna revija između ostalog prikazuje i predmete kao što su nakit, tašne od plastičnog materijala. Cilj je da se podigne ekološka [singlepic id=175 w=150 h=150 float=right]svest kako kod dece tako i u njihovom okruženju. Naše dve škole su inače u projektu Škole bez nasilja – ističe Milja Milovanović, nastavnik biologije.

Ako se misli na modni hit odgovor je isti, nosite garderobu koja vas čini srećnom, a ideja kroz modele od recikliranog materijala je upravo to.

[nggallery id=20]

You may also like...