Očistimo Šumarice

U okviru akcije ’’Očistimo Srbiju’’ u Kragujevcu je organizovano čišćenje parka u Šumaricama. Akciju pod nazivom ’’Očistimo Šumarice’’ podržale su kragujevačke osnovne škole.

[singlepic id=11 w=320 h=240 float=center]

Učenici 12 kragujevačkih osnovnih škola, uz pomoć nastavnika, komunalnih službi i mehanizacije za čišćenje divljih deponija, krenuli su u akciju Očistimo Šumarice. Učenici su dobili zadatak da očiste park u Šumaricama. Sakupljene papire i krupan otpad đaci su stavljali u ekološke vreće, koje su kasnije odvežene na deponiju.

[singlepic id=10 w=320 h=240 float=left]U narednih sati i po vremena na određenim lokacijama u Spomen parku oko 600 učenika, uzrasta od V do VIII razreda, prikupljaće PET ambalažu i otpad koji postoji.

  • – Ovo radimo naglašava Srđan Matović, član Gradskog veća da bi prostor bio još bolje uređen povodom nastupajućih oktobarskih svečanosti. Plan je da se ova akcija proširi i da svaka osnovna škola bude zadužena za čišćenje određenog dela Spomen parka kako bi ovaj prostor učinili čistijim nego što je sada.

  • – Školska uprava i Grad podržali su ovu akciju i ovo je jedna od niza akcija koje smo planirali ističe Snežana Ravas, direktor osnovne škole ’’19 oktobar’’, a očekujemo da se i druge škole priključe. Nadam se da će i srednjoškolci prepoznati potrebu da izađu i očiste Šumarice i sam grad od otpada.

Učenici su očistili sve ono što im je bilo dato u zadatak, a mnogi su rekli da posle ove akcije neće bacati otpatke po ulici već [singlepic id=12 w=320 h=240 float=right]na mesta koja su predviđena za to. Na ovaj način najmlađima je poslata poruka da je neophodno da se aktivno uključe u akciju očuvanja životne sredine. Služba za zaštitu životne sredine planira da naredne godine jedan deo sredstava usmeri i Školskoj upravi za ekološke aktivnosti.

You may also like...