RADIO BEOGRAD 2 – NAGRADA “ZELENI RADIO”

Nagrada “ZELENI RADIO – ekološki doprinos godine” reditelјu Petru Laloviću

Ovogodišnji dobitnik nagrade “Zeleni radio – ekološki doprinos godine” je reditelј Petar Lalović. To je na javnoj sednici, u emisiji “Čekajući vetar” Radio Beograda 2, svojim glasovima odlučio veliki novinarski žiri, sastavlјen od 17 novinara štampanih, elektronskih i internet glasila iz Srbije, kojim je predsedavala Dragana Vasilјević, urednik u TV Beograd.

ekološki doprinos godine reditelјu Petru Laloviću

Petar Lalović je više od pola veka posvetio prirodi, u kojoj je snimio oko dve stotine filmova. Šira javnost najbolјe pamti njegove filmove “Ptice koje ne polete” i “Poslednja oaza”. Nevidlјivi intimni svet životinja učinio je bliskim čoveku. Lalović je gledaocima poklonio najlepši pogled na prirodu izbliza – da je razumeju, ponove zavole, vrate joj se i sačuvaju je. Najnoviji film “Beogradska oaza”, koji je publika imala priliku prošle godine da vidi, ovaj neumorni lјubitelј prirode snimio je u svojoj devetoj deceniji na Velikom ratnom ostrvu, želeći da prikaže carstvo životinja, rezervat bilјnog sveta i “fabriku” zdravog vazduha usred beogradske metropole. Za svoj opus, koji čine dokumentarni, igrani filmovi i TV serije, dobio je više od 150 priznanja kod nas i u svetu.

Nagrada “Zeleni radio – ekološki doprinos godine” svečano će biti uručena 17. juna, na Svetski dan borbe protiv isušivanja i poplava.

Predsednik žirija: Dragana Vasilјević
Urednik emisije: Aleksandra Vukićević

You may also like...