Međunarodni ekološki kamp u Kragujevcu

Učesnike međunarodnog ekološkog kampa koji se realizuje u okviru projekta ’’Kako edukovati mlade u oblasti zaštite životne sredine i važnosti korišćenja alternativnih izvora energije’’, u Skupštini grada primio je član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine Zoran Prokić. Učesnici kampa koji se održava u Eko parku Ilina voda, su mladi iz Ukrajine, Nemačke i Srbije.

EKO kamp u EKO parku
U okviru projekta edukacije mladih u oblasti zaštite životne sredine, u Eko parku ’’Ilina voda’’ od 10. do 21. avgusta održava se međunarodni ekološki kamp. Za učesnike kampa organizovan je prijem, a u ime lokalne samouprave goste je pozdravio Zoran Prokić, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine.

ZORAN PROKIĆ član GV za zaštitu i unapređenje životne sredine

  • Skupština grada Kragujevca danas je domaćin međunarodnoj grupi mladih ljudi čije aktivnosti idu ka zaštiti životne sredine. I sam grad vodi računa o tome, pa je tako i on finansijski pomogao jedan ovakav međunarodni ekološki kamp, jer smo spoznali značaj onoga što ovi mladi rade, kada je reč o zaštiti životne sredine. Danas će oni da nas upoznaju sa svim aktivnostima koje će biti u sklopu ekološkog kampa – rekao je Zoran Prokić, član GV.

Ovaj projekat, koji realizuje ekološko udruženje fanova kampa iz Kragujevca, finansira udruženje ’’Janun’’ iz Hanovera, a partneri su mladi iz Nemačke, Ukrajine i Srbije.

AHIM RIMAN Udruženje Janun iz Hanovera

  • U okviru ovog projekta radimo određene obuke sa decom kako bismo ih naučili kako da se ponašaju u prirodi i sa njom saživljavaju. U okviru ovog imamo nameru da obučimo ljude i ostavimo eksperimentalne naprave koje rade na solarnu energiju, koja će biti od koristi svima – rekao je Ahim Riman iz Udruženja Janun iz Hanovera.

Učesnici kampa su mladi, njih šesnaestoro, iz Ukrajine, Nemačke i Srbije. Radionice su posvećene zaštiti životne sredine i važnosti korišćenja alternativnih izvora energije.

ZORAN MITROVIĆ Ekološko udruženje fanova kampova

  • Prvi put radimo međunarodni ekološki kamp u Kragujevcu, do sada smo radili u selima u našoj opštini. Ovaj projekat je izuzetno važan ne samo za nas mlade koji smo se okupili ovde već i zbog samog Eko parka koji je trenutno u jako teškoj ekonomskoj situaciji, a izuzetno je bitan za naš grad – istakao je Zoran Mitrović, iz Ekološkog udruženja fanova kampova.


Pred zatvaranje Međunarodnog ekološkog kampa, 20. avgusta planiran je kulturno umetnički program, koji će predstaviti kulture i običaje drugih zemalja.

You may also like...