Uklonjena divlja deponija u Vrčinu

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine naložila je uklanjanje divlje deponije u opštini Vrčin, nakon što je od lista Kurir dobila informaciju o pomenutoj deponiji.

Uklanjanje divlje deponije u opštini VrčinOdmah po dobijanju informacije da su uz sam auto-put Beograd-Niš kod naselja Vrčin, uočene bačene kese sa oznakom infektivnog otpada, republički inspektori zaštite životne sredine su izašli na lice mesta. Inspekcija je utvrdila da se u pomenutim kesama ne nalazi medicinski otpad, ali da su iste pobacane po površini koja je već pretvorena u smetlište površine oko 50 metara kvadratnih. Uz pomoć JKP ”Grocka” kese sa oznakom infektivnog otpada uklonjene su u toku dana, a sledećih dana uklonjen je preostali otpad. Smetlište je potpuno uklonjeno 9. juna i postavljen natpis o zabranjenom odlaganju smeća.

Republički inspektori su akciju sproveli uz veliko angažovanje JKP ”Grocka”, koje je uz svoje svakodnevne aktivnosti, uspelo da nađe načina i očisti još jednu divlju deponiju na teritoriji glavnog grada.

You may also like...