Bio je … Festival Mladi, zdravo da ste! u Novom Sadu

U Novom Sadu je 17. i 18. septembra 2011. god. održan Festival Mladi, zdravo da ste!. Festival se odvijao na dve lokacije – Dunavski park (Saletla) i u OŠ „ Đorđe Natošević“. Festival je organizovala Vojvođanska zelena inicijativa u partnerstvu sa Udruženjem „Zdravo“. Cilj Festivala je bio da se podizanje ekološke i građanske svesti kod mladih i dece postiže kroz edukaciju, akcije, kulturne i umetničke sadržaje. Raznovrsnost sadržaja (radionice, promo časovi, predstave i sl.) privukla je pažnju posetilaca različitih uzrasta. Među brojnim učesnicima iz lokalnih organizacija i udruženja iz Vojvodine učešće na ovom Festivalu uzeli su i mladi iz Bečejskog udruženja mladih, potom iz Šah kluba Sivac, ali i iz Eko-Gen-a iz Kikinde.

 

U subotu je najveći broj posetilaca okupila grupa Emigrantes iz Novog Sada koja je u Dunavskom parku održala promo čas salse. Učešće Ateljea a la francaise, ali i prikazivanje ekološke bajke Čarobna Zelena šuma u izvođenju pozorištanceta Teatrilo, urađene po tekstu istoimene bajke autorke Ruže Helać, doprinelo je pospešivanju edukativnog karaktera ovog Festivala.

Festival je zatvoren fantastičnim muzičko-scenskim performansom Bina koji je izveo Klub Umetnika „Bina“. Festival je bio mesto gde smo mogli videti izuzetne umetničke i edukativne domete ekoloških i omladinskih organizacija u funkciji promocije zaštite životne sredine i zdravih stilova života.

Festival su finansijski podržali: Gradska uprava za zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

Tijana Panić, Vojvođanska zelena inicijativa

 [nggallery id=51]

You may also like...