Razvoj ruralnih prekograničnih opština zapadnog Balkana

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović izjavio je na konferenciji posvećenoj projektu prekogranične saradnje koji se odnosio na regiju Drina – Tara, da je politika ruralnog razvoja Srbije jedan od prioriteta ove Vlade koja će se snažno zalagati za podizanje kvaliteta života stanovnika seoskih područja naše zemlje.

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović

  • Učinićemo sve što je u našoj moći da ljudi u ruralnim područjima u što je kraćem mogućem vremenu dobiju priliku da podignu kvalitet svog života – rekao je ministar Petrović. Ministarstvo će vrlo brzo izaći sa merama poljoprivredne politike koje treba da stave na raspolaganje proizvođačima različite vrste sredstava, ali nije samo poljoprivreda element ruralnog razvoja. Vlada će se truditi da u okviru budžeta podigne infrastukturu u seoskim područjima, kao i da kvalitet javnih servisa, pre svega prosvete i zdravstva na selu približi onom u urbanim područjima – istakao je Petrović.


Pilot projekat realizovan na području država u slivu reka Drine i Tare podržala je Evropska komisija (Zajednički istraživački Centar-Institut za prosperitivne tehnološke studije i Generalni Direktorat za poljoprivredu i ruralni razvoj) i Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj jugoistočne Evrope (SWG RRD). U projekat je bilo uključeno 14 opština iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

You may also like...