UNS dodelio nagrade za 2013. godinu

Nagrada za životno delo posthumno je dodeljena preminulom generalnom direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću. Godišnju nagradu UNS-a „Bogdan Tirnanić“ za komentar dobio je kolumnista lista „Politika“ Miroslav Lazanski.

UNS dodelio nagrade za 2013. godinu

Nagrada za uređivanje „Dimitrije Davidović” pripala je uredniku serijala „Slobodno srpski“ koji se emituje na Kosovu i Metohiji Budimiru Ničiću.

Dobitnici nagrade „Laza Kostić” u kategorijama reportaža i izveštaj su  novinarke „Večernjih novosti“ i frankfurtskih „Vesti “ Milena Marković i Jelena Petković.

Specijalna nagrada za publicistiku „Žika M. Jovanović“ i nagrada „Laza Kostić“ za fotografiju nisu dodeljene jer je žiri ocenio da nije pristiglo dovoljno kvalitetnih radova.

Žiri je odlučio da se dodeli specijalno priznanje Ruži Helać za serijal istraživačkih emisija o zaštiti životne sredine „Zelena patrola na delu“.

Članovi žirija bili su Ljiljana Smajlović, Olja Bećković, Branko Veselinović, Živorad Nikolić, Eržebet Pap Reljin, Gordana Eror, Mirjana Čvorić, Jelena Spasić, Zoran Jovanović i Nino Brajović.

You may also like...