Akcija čišćenja ‘’Ne prljaj nemaš izgovor’’ u Kragujevcu

Pod nazivom ‘’Ne prljaj nemaš izgovor’’ kompanija SBB je u Kragujevcu organizovala akciju čišćenja obale jezera na Bubnju.

Ova aktivnost koju je podržao i Grad Kragujevac ima za cilj podizanje ekološke svesti građana u načinu ophođenja prema životnoj sredini. Akcija kompanije SBB održava se širom Srbije, do sada su očišćene javne površine u Beogradu, Novom Sadu, Vrbasu, Mokrinu, Čačku, Boru i Pirotu.


Na mapi ekološke akcije čišćenja koju i ove godine organizuje kompanija SBB među brojnim gradovima u Srbiji našao se i Kragujevac. Prošle godine je u okviru ove akcije organizovano čišćenje naselja Aerodrom, a ovog leta odabrana je obala jezera na Bubnju. Angažovana je grupa radnika da pokupi sa zelene površine sve ono što se tu našlo nebrigom naših sugrađana. Nekoliko dana ranije kompanija SBB je organizovala čišćenje trave u samom jezeru uz pomoć specijalne mašine.

Maja Milojević iz Direkcije Kragujevac kompanije SBB

  • Ovo je već druga godina u kojoj mi sprovodimo akciju čišćenja. To se pretvorilo u jednu vrlo ambicioznu kampanju pod nazivom ’Ne prljaj nemaš izgovor’’, koja je zapravo tu da probudi svest svih nas da treba odgovorno da se ponašamo prema životnoj sredini u kojoj živimo. Protekle godine je očišćeno preko 15 gradova u Srbiji i shvatili smo da su rezultati izuzetno pozitivni. U Kragujevcu je očišćeno naselje Aerodrom, ali suština je da smo shvatili da je to bilo vrlo kratkoročno i da u suštini ono što je potrebno i što želimo da ovom kampanjom postignemo upravo to da se probudi svesti svih građana i da pokažemo budućim generacijama da je vrlo bitno da svako učestvuje u tome, da održava svoju životnu sredinu čistom – rekla je Maja Milojević iz Direkcije Kragujevac kompanije SBB.

Akcija kompanije SBB imala je i podršku lokalne samouprave u Kragujevcu.

Zoran Prokić, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine

  • Pre svega mislim da je pohvalno kako jedna velika kompanija ima odgovornost prema zaštiti životne sredine, pa bih apelovao i na druge privrednike i kompanije da se odazovu i organizuju slične akcije. Što se tiče Grada Kragujevca, mi ćemo uvek podržavati ovakve akcije, preko naših javnih komunalnih preduzeća, pre svega Čistoće i pomognemo u čišćenju grada – istakao je Zoran Prokić, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Konzerva u Bubnju

Čišćenje obale jezera na Bubnju deo je velike kampanje koju ove godine širom Srbije organizuje kompanija SBB pod nazivom ‘’Ne prljaj nemaš izgovor’’. Sa idejom da se da dobar primer i podstakne drugačiji način ophođenja građana prema životnoj sredini, očišćene su javne površine u Beogradu, Novom Sadu, Vrbasu, Mokrinu, Čačku, Boru i Pirotu.

You may also like...