Korelativni čas sa ekologijom

U Politehničkoj školi dodeljene su nagrade za najuspešnije radove pristigle na nagradni konkurs za Korelativni čas sa ekologijom. Konkurs su raspisali Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj i Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, uz podršku Grada.
Na prvi konkurs za korelativni čas sa ekologijom prijavile su se osnovne i srednje škole, a pristiglo je preko 25 radova. Svi nastavnici, učitelji i stručni saradnici, u zavisnosti od članova tima koncipirali su časove na dve zadate teme: ”Zaštita životne sredine” i ”Ekologija”. Tročlani žiri je u tri kategorije odabrao najuspešnije radove.

Konkurs su raspisali Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj i Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, uz podršku Grada.

  • S obzirom da je prvi put raspisan konkurs ovakve vrste možemo slobodno da kažemo da je bilo puno radova, tačnije 25, a žiri je odabrao one najuspešnije. Svi ostali radovi biće u bazi podataka primera dobre prakse i nadamo se da će ovo da postane deo tradicije Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj – rekla je Dragana Zarkov, mentor CEOOR-a.

Kada je reč o zaštiti životne sredine, prva nagrada je pripala Osnovnoj školi ”Mirko Jovanović” iz Kragujevca, a nagrađene su i škole ”21. oktobar”, ”Moma Stanojlović”. Druga kategorija se odnosila na temu Ekologija i najbolji tim bila je Osnovna škola ”Vuk Stefanović Karadžić” iz Kragujevca, a nagrade su osvojile i škola ”Milan Rakić Mirko” iz Prokuplja i ”Sveti Sava” iz Kragujevca. Specijalne nagrade dodeljene su Osnovnoj školi ”Moma Stanojlović” za saradnju porodice i škole kroz eko radionicu, zatim Osnovna škola ”Svetolik Ranković” iz Aranđelovca, škola ”19. oktobar” iz Kragujevca i Muzička škola ”dr Miloje Milojević” takođe iz Kragujevca.

  • Veoma smo zadovoljni brojem radova kao i kvalitetom pre svega. Za izvođenje jednog korelacijskog časa potrebna je velika angažovanost nastavnika, ali kad imaju cilj ispred sebe to sve bude dobro i kvalitetno, što je konkurs i pokazao. Mi smo izabrali najbolje radove koji će dobiti nagrade, ali ono što je bitno, svi dobri radovi i nagrađeni i oni koji nisu, dobili nagradu ovog puta ući će u bazu podataka primera dobre prakse – istakla je Neda Bogojević Preković, iz Centra za stručno usavršavanje.

Najuspešniji radovi kao i oni koji su učestvovali u konkursu naći će se u bazi podataka primera dobre prakse, na sajtovima Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj i Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac.

You may also like...