Očistimo Stari grad

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja članovi Kluba Demokratske omladine Stari grad ekološkom intervencijom u prostoru Očistimo Stari grad“ uključiće se u akciju Očistimo Srbiju“.

stari-grad

U saradnji sa JP Gradska čistoća i javnim ličnostima (Iva Štrljić, Goran Marković, Sonja Knežević, Elizabeta Đorevska, Aleksandar Đurica, Mihailo Lađevac, Branislav Trifunović) KDO Stari grad izvršiće u subotu, 24.10.2009. u periodu od 09:00 – 11:00 časova, čišćenje parkova na lokacijama: Studentski trg, Kopitareva gradina i Obilićev venac. Tom prilikom biće postavljene još i dodatne kante za smeće u tim parkovima, promovisana reciklaža PET ambalaže i svim zainteresovanima biće demonstrirana upotreba DOGYPOT-a.

studentski-trg

Edukacija je prvi korak u pretvaranju smeća u bogatstvo. Recikliranjem se mogu dobiti nove sirovine, a može biti i značajan energetski izvor“, izjavila je Nikolić Iva, koordinator akcije. „Cil nam je da na opštini Stari grad učestvujemo u podizanju svesti lokalnog stanovništva o problemu čistoće, da dodatno informišemo o reciklaži otpada i neophodnosti njegovog razvrstavanja kao i da demontstriramo korišćenja DOGYPOT, dodala je Nikolić Iva.

DOGYPOT su kante sa biorazgradivim kesama, svrha kojih je da vlasnici pasa imaju gde da bacaju ono što počiste za svojim ljubimcima.

You may also like...