EBRD će i dalje pratiti EPS

Evropska banka za obnovu i razvoj ima veoma dobru dugogodišnju saradnju sa „Elektroprivredom Srbije“. U poslednjih 10 godina u energetskom sektoru Srbije sa EPS-om su sprovedeni projekti vredni više od 200 miliona evra – rekao je danas Joakim Švarcer, predstavnik EBRD za Nemačku, posle sastanka delegacije ove evropske finansijske institucije sa menadžmentom EPS-a.

Švarcer je istakao da je delegacija EBRD sa menadžmentom EPS-a razgovarala o budućim kreditima. On je naglasio da će EBRD nastaviti da sarađuje sa EPS-om, posebno u projektima koji se odnose na primenu najnovijih tehnologija u oblasti zaštite životne sredine, povećanja energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije.

Dragomir Marković, generalni direktor EPS-a, je evropskim bankarima predstavio tehničke potencijale „Elektroprivrede Srbije“, dosadašnje projekte koje je kreditno podržao EBRD, a bilo je reči i o budućem zakonu o energetici i poziciji EPS-a u procesu otvaranja tržišta.

Sastanak-delegacije-EBRD-a-sa-menadžmentom-EPS-a

  • Sa EBRD radimo na projektu revitalizacije i gradnje malih HE, u vrednosti 45 miliona evra, kao i na projektu u Rudarskom basenu „Kolubara“, koji je vredan ukupno 160 miliona evra (80 miliona EBRD i 80 miliona evra KfW), a očekujemo i da će ova finansijska institucija učestvovati u finansiranju izgradnje nove termoelektrane „Kolubara B“ – rekao je Marković.

Ispred EBRD razgovoru su prisustvovali i Hildegard Gacek, direktorka EBRD za Srbiju, Ian Braun, savetnik za projekte u energetici, Verner Gruber, predstavnik za Švajcarsku, Tursku, Ukrajinu, Azerbejdžan, Srbiju i Crnu Goru, kao i predstavnici banke za Španiju, Holandiju, Mongoliju.

Sektor EPS-a za odnose sa javnošću

 

You may also like...