Ekostar Pak zbrinjava i opasni ambalažni otpad

Ekostar Pak ima ovlašćenje države da u ime drugih firmi organizuje prikupljanje i reciklažu ambalažnog otpada, papira ili kartona, plastike, stakla, metala i drveta. Nedavno kompanija Ekostar Pak organizovala je predavanje u Privrednoj komori Beograda gde su predstavljeni podoperateri za zbrinjavanje opasnog ambalažnog otpada, od ulja odn. maziva – Rafinerija nafte Beograd, pesticida – Envi Pack i hemikalija – Hemoprodukt.

Ekostar Pak ima ovlašćenje države da u ime drugih firmi organizuje prikupljanje i reciklažu ambalažnog otpada, papira ili kartona, plastike, stakla, metala i drveta.

Ekostar Pak pruža svoje usluge svim Zakonskim obveznicima, a to su proizvođači, uvoznici, pakeri/punionici i isporučioci robe široke potrošnje upakovane u ambalažu, koja se proizvodi ili uvozi, a plasira na teritoriji Republike Srbije.

  • Ovom prezentacijom smo zaokružili jedan proces zbrinjavanja ambalažnog otpada naših klijenata, gde smo pokazali da je u Srbiji moguće zbrinuti sav ambalažni otpad i neopasni i opasni po veoma povoljnim i ekonomski isplativim uslovima. Predstavili smo tri podoperatera za zbrinjavanje opasnog ambalažnog otpada, a ono što je bitno jeste da se Ekostar Pak potrudio da spusti maksimalno troškove zbrinjavanja opasnog ambalažnog otpada, s obzirom da su do sada ti troškovi bili veoma visoki, jer se otpad izvozio. Na ovaj način ambalaža će se zbrinjavati na teritoriji Srbije, vršiće se njeno prevođenje iz opasne u neopasnu, te će troškovi, prema prvim procenama, biti čak i do pet puta niži od dosadašnjih- istakao je Vojislav Stanković – Direktor Ekostar Pak-a.

Nedavno kompanija Ekostar Pak organizovala je predavanje u Privrednoj komori Beograda gde su predstavljeni podoperateri za zbrinjavanje opasnog ambalažnog otpada, od ulja odn. maziva – Rafinerija nafte Beograd, pesticida – Envi Pack i hemikalija - Hemoprodukt. Brzan Plast Brzan

Operater za upravljanje ambalažnim otpadom Ekostar pak iz Beograda planira da u 2013. godini uloži do 2 miliona evra u opremanje i širenje mreže sakupljača. Jedan od ciljeva tog ulaganja je da mreža upravljača ambalažnim otpadom postane efikasnija i dostupnija građanima.

Planovi ulaganja vezani su za postizanje nacionalnog cilja za recikliranje ambalažnog otpada, a do 2013. moraće da se reciklira 23 odsto od ukupno plasiranog ambažnog otpada, što je za 7 odsto više nego ove godine. Nacionalni ciljevi Srbije u petogodišnjem planu smanjanjivanja ambalažnog otpada za sada se ispunjavaju i da bi eventualno povećanje procenta ambalaže za recikliranje uticalo na rast cene usluge koju firme moraju da plate operaterima.

 

You may also like...