Eko regioni Srbije

Kompanija ASA Internnational je nedavno sa Austrijskom agencijom za razvoj potpisala ugovor za finansiranje projekta Eko regioni Srbija. Cilj projekta Eko regioni Banat i Šumadija je jačanje održivog i modernog upravljanja otpadom kroz podizanje svesti i prenošenja znanja u Srbiji koje će se sprovesti u 27 opština Banata i Šumadije. To su opštine koje se nalaze u neposrednoj blizini lokacija na kojima kompanija ASA ima izgrađene regionalne centre za upravljanje otpadom.

razvoj veština rada sa odraslim ljudima

  • Projekat Eko regioni Srbije za Banat i Šumadiju koji finansira Austrijska agencija za razvoj započet je septembra 2014.ALEKSANDRA SIMIĆ, komunikacija i korporativna odgovornost ASA Srbija godine i trajaće do kraja februara 2016. godine. U okviru njega postojaće više aktivnosti koje će rezultirati time da će predstavnici 27 opština koje su uključene u ovaj projekat svoja znanja stečena kroz treninge primene u svojim sredinama. Na taj način ASA želi da pokaže svoju društvenu odgovornost da svoj način upravljanja otpadom proširi na veću teritoriju i time pokaže kakav je značaj odgovornog upravljanja otpadom – ističe Aleksandra Simić, za komunikaciju i korporativnu odgovornost u ASA Srbiji.

Projekat obuhvata obuku trenera komunikacijskim veštinama, obuku radnika na upravljanju otpadom i kampanje podizanja ekološke svesti u odabranim ciljnim grupama. Prva radionica koja je imala za cilj razvoj veština rada sa odraslim ljudima održana je u Vršcu.

radionica aktivno učenje - WIFI -zeleni paket REC

  • Misija je da razvijemo osećaj odgovornosti za postupanje sa otpadom, kvalitetno informisanje i edukaciju za korišćenjeAna Babić - asistent za komunikaciju i korporativnu odgovornost u ASA Srbiji sirovine i energije kako bi stečeno znanje iskoristili za lični, privredni i društveni razvoj. Cilj projekta je jačanje održivog i modernog upravljanja otpadom kroz podizanje svesti i prenošenja znanja u Srbiji, u 27 opština Banata i Šumadije. Region Šumadije obuhvata opštine Lapovo, Batočina, Rača, Despotovac, Topola, Kragujevac, Aranđelovac, Svilajnac, Gornji Milanovac, Knić, Malo Crniće, Žabari, Žagubica, Požarevac, Petrovac na Mlavi. U regionu Banata projekat će se sprovesti u opštinama Kikinda, Zrenjanin, Bečej, Ada, Novi Bečej, Nova Crnja, Sečanj, Žitište, Senta, Kanjiža, Novi Kneževac i Čoka – rekla je Ana Babić, asistent za komunikaciju i korporativnu odgovornost u ASA Srbiji

Regionalni centar za životnu sredinu, je organizacija koja je osnovana u centralnoj i istočnoj Evropi, a koja pomaže u rešavanju problema koji se tiču zaštite životne sredine i promoviše različite politike kao i sisteme edukacije o održivom razvoju. Ova organizacija je aktivna u 18 zemalja iz regiona centralne i istočne Evrope kao i Turske i imaju puno aktivnosti u Srbiji.

  • Edukativni alati posebno Zeleni Paket i Zeleni Paket Junior koje smo ovde predstavili su proizvodi koje smo već KLIMENT MINDJOV- RECimplementirali u 18 zemalja Evrope i Azije. Ovo nisu naše prve aktivnosti u Srbiji. Imali smo puno trening seminara kao i rada sa ekspertima na razvoju proizvoda koji sadrži sve specifičnosti karaktristične za Srbiju. Ovde postoji nešto jedinstveno što se prvi put događa, a to je činjenica da je jedna kompanija sa posebnim interesom da poboljša upravljanje otpadom u dva regiona u Srbiji pozvala predstavnike naše organizacije da doprinesu edukativnom procesu i razvoju kapaciteta učesnika ovog seminara – objašnjava Kliment Mindjov iz REC-a.

 

Ovaj projekat omogućava da na regionalnom nivou podignu svest o značaju ekologije i promene način ophođenja prema životnoj sredini kroz blisku saradnju sa lokalnim i nacionalnim institucijama. Zahvaljujući ovom projektu žele da drugima približe uslugu upravljanja otpadom i poboljšaju kvalitet života stanovnika. Nosilac projekta Eko regioni Banat i Šumadija je ASA Internacional i Austrijska agencija za razvoj. Projekat će sprovesti ASA Eko sa svojim partnerima WIFI Institutom za stručno usavršavanje odraslih iz Austrije i Regionalnim centrom za životnu sredinu (REC).

You may also like...