Studentsko takmičenje na temu upravljanja opasnim otpadom

STUDENTI FON-a PRVI PUT REŠAVALI STUDIJE SLUČAJA NA TEMU
UPRAVLJANJA OPASNIM ISTORIJSKIM OTPADOM U REPUBLICI SRBIJI
Veliko interesovanje studenata za zaštitu životne sredine

Beograd, 15. april 2014. – Na inicijativu kompanije Miteco Kneževac, jedne od vodećih kompanija u Srbiji u upravljanju industrijskim i opasnim otpadom, na Univerzitetu u Beogradu – Fakultetu organizacionih nauka uspešno je organizovano studentsko takmičenje u rešavanju studije slučaja na temu “Upravljanja opasnim istorijskim otpadom u Republici Srbiji”.

studentsko takmičenje u rešavanju studije slučaja na temu "Upravljanja opasnim istorijskim otpadom u Republici Srbiji"

  • Interesovanje studenata za rešavanje studija slučaja koji se bavi pitanjima zaštite životne sredine je bilo zaista ogromno, o čemu svedoči čak 17 prijavljenih timova. Deset najboljih timova, dobilo je šansu da svoja teorijska znanja provere i u praksi, baveći se temama koje su od opšte društvenog značaja – istakla je dr Nataša Petrović, redov profesor na Fakultetu organizacionih nauka, nakon što je sve studente pozdravio i otvorio ovaj skup dekan FON-a, prof. dr Milan Martić.

Kako zbrinuti 400 tona istorijskog otpada ukoliko ste kompanija u restruktuiranju, na koji način se boriti sa lošim publicetom u medijima i kako unaprediti zakonsku regulativu koja uređuje oblast upravljanja opasnim istorijskim otpadom su bila samo neka od pitanja kojima su se studenti bavili tokom vikenda, a opšti zaključak je da kreativnost, analitičnost i sveobuhvatnost sagledavanja problematike pri rešavanju studije slučaja je nešto čime studenti FON-a mogu da se pohvale.

  • Naša kompanija ima dugogodišnju saradnju sa Fakultetom organizacionih nauka, a ovo je prvi put da smo organizovali jedno ovakvo takmičenje. Nadamo se da će rešavanje studija slučaja na temu zaštite životne sredine postati ustaljena praksa. Odlučili smo se baš za temu istorijskog zagađenja, jer je to jedno od ključnih pitanja za bezbednu i zdravu sredinu u kojoj živimo i radimo, a i zanimalo nas je na koji način će studenti gledati na ovaj problem. Inovativna rešenja koja su studenti predstavili su dokaz da će nakon studija biti pravi profesionalci u svom poslu i bilo je pravo zadovoljstvo raditi sa njima– istakla je Nevena Čolić Mohora, generalna direktorka kompanije Miteco Kneževac.

Najbolji tim će imati mogućnost da se u okviru trodnevnog putovanja bliže upozna sa radom postrojenja za zbrinjavanje otpada u Beču, drugoplasirani tim će kroz praksu u kompaniji Miteco Kneževac saznati kako zaista funkcioniše ova oblast sa aspekta privrede u Srbiji, dok će trećeplasirani tim imati mogućnost da prisustvuje IV Međunarodnom Miteco Forumu planiranom za novembar 2014 godine. Fakultet organizacionih nauka je prvih pet timova nagradio odlaskom na Zlatibor radi prisustvovanja XIV Medjunarodnom simpozijumu SYMORG 2014 u organizaciji FON-a.

You may also like...