UDRUŽENJE „HRABRI ČISTAČ“ POSTAO ČLAN FEAD-a

FEAD- prestižno udruženja evropske privatne industrije otpada

Na redovnoj sednici Skupštine udruženja „Hrabri čistač“ u prisustvu rukovodstva i redovnih članova usvojeno je da će ovo udruženje od 01. Januara 2014. godine postati član FEAD-a, prestižnog udruženja evropske privatne industrije otpada. Ovom prilikom, usvojen je i novi statut udruženja čime je udruženje promenilo svoju organizacionu strukturu i dosadašnji naziv u Udruženje industije otpada Srbije „Hrabri Čistač“.

Miteco KneževacKontinuirana edukacija, praćenje svetskih trendova kao i želja da se unapredi poslovanje u industriji otpada Srbije

  • Miodrag Mitrović, predsednik Udruženja industije otpada Srbije „Hrabri čistač“Odluka o pristupanju Udruženja industije otpada Srbije „Hrabri čistač“, prestižnom evropskom udruženju FEAD, za nas je veliki i značajan korak, jer će nam iskustvo 19 zemalja članica nacionalnih udruženja industrija otpada u velikoj meri pomoći da poslovanje našeg udruženja u Srbiji podignemo na viši nivo. O tome, koliko je pristupanje FEAD-u značajno govori i podatak da kompanije, članice udruženja koja su deo FEAD-a, uklanjaju čak 60 % komunalnog otpada i više od 75 % industrijskog i privrednog otpada u Evropi, a njihov promet iznosi 54 milijarde evra – istakao je Miodrag Mitrović, predsednik Udruženja industije otpada Srbije „Hrabri čistač“.

Udruženje industrije otpada Srbije „Hrabri čistač“, sada kao deo FEAD-a će intezivno raditi na stvaranju evropskog reciklažnog društva koje bi moglo da stimuliše privatni sektor, da unapredi ekspertizu, resurse i konkurentnost u dovoljno definisanom konkurentnom privrednom okruženju. Takođe, od ove saradnje se mogu očekivati i smernice za usaglašavanje regulative iz oblasti industrije otpada kako bi se uskladili zakoni koji su značajni u procesu pristupanja EU.

httpv://youtu.be/1zk0CLoc7p4

O Udruženju Hrabri čistač

Udruženje industrije otpada Srbije „Hrabri čistač“ posluje u Srbiji od 2012. godine i okuplja 15 kompanija koje se bave upravljanjem tokovima industrijskog i opasnog otpadа – tretmanom, skladištenjem, odlaganjem i izvozom pojedinih kategorija otpada, za koji ne postoji mogućnost tretiranja u Srbiji. Kontinuirana edukacija, praćenje svetskih trendova kao i želja da se unapredi poslovanje u industriji otpada Srbije će svakako biti ciljevi i tokom 2014 godine za Udruženje industrije otpada Srbije “Hrabri čistač”.

You may also like...