Putovanja triatlonca Zorana Zivlaka „Biciklom oko sveta’’

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode održana je promocija 7. Putovanja “Biciklom oko sveta“, triatlonca Zorana Zivlaka.

Naš čuveni triatlonac i biciklista Zoran Zivlak je u toku 2015. godine ostvario još jedno epsko putovanje biciklom od Novog Sada do Azerbejdžana. Azerbejdžan, Baku, je njegovo sedmo putovanje po Svetu, a u prethodnih desetak godina Zivlak je uspeo na svom dvotočkašu da pređe neverovatne destinacije: Novi Sad – Peking, Peking – Nјu Delhi, Australiju, Afriku, Novi Sad – London, Južnu Ameriku.

Zoran Zivlak je po obrazovanju diplomirani geograf, a u stvarnom životu sportista, putnik, putopisac i avanturista. To je još jednom dokazao održavši izvanredno predavanje propraćeno sa mnogobrojnim fotografijama i vido klipovima. Još jednom je pokazao da njegove fotografije odišu specifičnim uglom posmatranja, da beleže suptilnu stranu života. Zoran ističe pozitinu stranu u lјudima koje sreće na svojim epskim putovanjima, opisuje njihov način života, običaje, reakcije.

Promocija 7. Putovanja Biciklom oko sveta, triatlonca Zorana Zivlaka

Put ga je ovoga puta vodio od Srbije, kroz Bugarsku, do Male Azije, podno Kavkaza, do polupustinjskog priobalјa Kaspijskog jezera, do vetrovitog Bakua u Azerbejdžanu. Tamo su se održavale 1. Evropske sportske igre koje je Zoran posetio i navijao za naše sportiste.

U suorganizaciji puta pomoć mu je pružio i njegov Triatlon klub „Dinamik“ iz Novog Sada, kao i DOO„Kapriolo“ Bačka Topola.

Više informacija o Zivlakovom putovanju može se naći i na sajtu  www.zoranzivlak.worldpress.com .

Izvor: PokrajinskI zavod za zaštitu prirode

You may also like...