EcoProfit 2012 – Poziv za učešće

EKOprofit je program osmišljen za kompanije koje se bave proizvodnjom i/ili pružanjem usluga i predstavlja prvi korak ka EKO – menadžmentu. Cilj je smanjivanje negativnih uticaja na životnu sredinu, uz istovremeno ostvarivanje ušteda.

Program je u poslednjih deset godina realizovan u mnogim gradovima širom Evrope. Prvi projekat Ekoprofita u Srbiji, uspešno je realizovan 2011. godine u Novom Sadu. U Ekoprofit Novi Sad 2011 projektu, učestvovalo je deset kompanija iz Novog Sada, različitih delatnosti i veličina. Jedan od ključnih rezultata projekta su prosečne uštede po kompaniji koje iznose 21.000 €/godišnje, sa prosečnim povratom investicije od oko 2 godine. Rezultat je i istovremeno značajno smanjenje negativnih uticaja na životnu sredinu.
Stručni konsultanti pomažu kompanijama da identifikuju, isplaniraju i sprovedu odgovarajuće opcije u pogledu zaštite životne sredine. To se postiže kroz ukupno šest radionica, u periodu od aprila do novembra 2012. godine. Tokom radionica, vrši se praktična obuka za najvažnije veštine potrebne za projekat i razmenjuju se iskustva među učesnicima. Paralelno sa grupnim radionicama, konsultanti rade i posebno sa kompanijama kroz 6 radionica u kompanijama, a koje za cilj imaju smanjivanje negativnih uticaja na životnu sredinu i troškova.
Rezultati projekta se predstavljaju stručnoj komisiji koja, na osnovu prikazanih rezultata, donosi odluku o dodeli priznanja pojedinačnim kompanijama. Kompanijama koje su uspešno završile projekat, dobijaju zvanična priznanja putem koji im dodatno omogućava da svojim interesnim stranama jasno prikažu svoju posvećenost na očuvanju životne sredine.

Prijava za projekat može se preuzeti sa internet stranica Uprave za zaštitu životne sredine, Novi Sad:

http://environovisad.org.rs/images/Dokumenti/prijavni%20formular%20-%20srpski.pdf
Rok za prijavu: 30.03.2012;
Učešće u projektu EkoProfit 2012 je ograničeno na ukupno 15 kompanija iz Novog Sada.

You may also like...