Pančevu 15 miliona od NIS-a

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov potpisao je u ime Grada, u Poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu, Sporazum o saradnji u okviru korporativnog programa Naftne industrije Srbije “Zajednici zajedno”.

Sem Pančeva, Sporazum sa NIS-om potpisali su Novi Sad, Zrenjanin, Niš, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Žitište, Srbobran i Čačak.

Prisutnima se obratio generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko, da bi potom gradonačelnici i predsednici opština pristupili potpisivanju.

  • Jedna velika zahvalnost Naftnoj industriji Srbije, koja je uvek pokazivala, ne samo kroz ovaj projekat, veliki stepen Ggradonacelnik Pan;eva I direktor NIS-a potpisivanje sporazumadruštvene odgovornosti i veliko hvala što su i u ovim teškim vremenima uspeli da zadrže taj nivo novca koji daju lokalnim samoupravama, što u slučaju Grada Pančeva iznosi 15 miliona dinara. Ovo je već sedma godina saradnje Grada Pančeva sa Naftnom industrijom Srbije i mislim da smo među prvim gradovima gde je to i započelo, što je i razumljivo, s obzirom na to da se najveći deo proizvodnje nalazi u Pančevu, ali zahvalnost ne samo zbog toga, već i zbog velikih investicionih ulaganja, koja su promenila stanje ekologije u gradu, što je nama bilo najvažnije. Hvala im i za dva projekta, koji će se tek realizovati narednih godina, ove i 2017. godine, što je veoma bitno za dalje poboljšanje ekološke situacije u Pančevu, ali i za proširenje poslova, jer sve to ima pozitivne efekte na budžet grada Pančeva, što kroz zapošavanje novih ljudi, što kroz veća izdvajanja za porez i ostalo – rekao je Saša Pavlov gradonačelnik Pančeva.

Gradonačelnik je ovom prilikom razgovarao sa generalnim direktorom NIS-a, o jednom projektu ove Kompanije koji će biti sproveden u Pančevu.

  • Upravo sam sada razgovarao sa direktorom Kravčenkom, imaćemo vrlo brzo jedan sastanak, na kome ćemo da generalni Direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenkodefinišemo i energanu, o čemu je javnost upoznata, a koju NIS već izvestan period planira da radi. Gledaćemo da proširimo neke dimenzionisane kapacitete, kako bismo možda uspeli da uspostavimo sistem daljinskog grejanja i u nekim delovima grada u kojima su u ovom trenutku dominantna individualna ložišta, radi poboljšanja kvaliteta usluga našim sugrađanima, na prvom mestu, i radi poboljšanja ekolološke situacije – kazao je Pavlov.

Količina sredstava namenjena gradovima i opštinama u okviru programa za 2016. godinu ostala nepromenjena, istakao je generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko, a gradovi i opštine u NIS-u imaju pouzdanog prijatelja i izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje i izuzetnih rezultata ostvarenih prethodne godine u okviru ovog programa..

Naftna industrija Srbije od 2009. godine u okviru programa “Zajednici zajedno” podržava projekte koji posredstvom sistema javnih konkursa doprinose razvoju lokalnih zajednica i unapređenju kvaliteta života, zahvaljujući čemu je u gradu Pančevu realizovano 118 projekata.

NIS je od 2009. godine ukupno uložio gotovo 800 miliona dinara u više od 750 projekata iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i obrazovanja, kao i pomoći socijalno ugroženim grupama, za šta će ove godine biti izdvojeno više od 110 miliona dinara.

Izvor: Zeleni MINUTI

You may also like...