Pomor u mini ribnjaku

pomor_ribeNadomak Kragujevca u selu Orašje, u mini ribnjaku Dragomira Nikolića došlo je do iznenadnog pomora više od 200 kilograma ribe. Pravi uzrok još uvek nije otkriven, a procenjuje se da je načinjena šteta od oko 200 hiljada dinara.

Na zemljištu od 5 hektara, Dragomir Nikolić je pre dva meseca napravio svoj mini ribnjak, kako kaže za svoje potrebe, ali najviše iz hobija. U njemu se nalazilo oko 200 kilograma ribe, šarana pri mrešćenju i 15 kilograma riblje mlađi, koje je njegov prijatelj ostavio na čuvanje dok ne očisti svoj ribnjak. Pre nekoliko dana sve ribe su iznenada uginule, a Nikolić je o ovom slučaju obavestio policiju i komunalnu inspekciju, koja tek treba da izađe na uviđaj. Ribnjak postoji već dva meseca, svakog dana hranio je ribe, a da nešto nije bilo u redu kako on kaže uginule bi mnogo pre. deponija_orasje

Selo Orašje je može se slobodno reći zdrava životna sredina, može se pohvaliti da ima kvalitetnu vodu za piće, ali kao i kod većine sela veliki problem predstavljaju divlje deponije. Da li je uzrok uginuća ribe, mini divlja deponija koja se nalazi u neposrednoj blizini ili je to učinila ljudska ruka, nadamo se utvrdiće nadležni inspektori. Jedno je sigurno Dragomir Nikolić ne odustaje da na svom zemljištu pored koga izvire čista voda, ponovo napravi mini ribnjak. Ovog puta pobrinuće se da bude i zaštićen a od komunalnih inspektora dobio je obećanje da će biti uklonjena i divlja deponija, koja se nalazi u blizini ovog ribnjaka.

uginule_ribe

You may also like...